Vegetáriánus ételek jellemzők

A vegetáriánus táplálkozás sokak számára az egészséges életmód szerves részét jelenti, mások viszont a mesterséges ízesítők és színezékek, a tartósított élelmiszerek, valamint a járványszerűen terjedő elhízás elleni védekezésként választják.
Persze egyáltalán nem kell különösebb okot keresnünk arra, hogy hús nélküli, csak zöldségekből készült ételeket fogyasszunk, hiszen ezek valóban finom ízeket rejtenek. Ez a kötet is bebizonyítja, hogy a vegetáriánus konyha a természetes variációk és hatékony fűszerek fellegvára. Hogy erről meggyőződjünk, próbáljuk ki a marokkói burgonyát és sütőtököt mexikói salátával és csípős nan kenyérrel. Vagy esetleg egy finom spenótos-sütőtökös curryt. Nem hiányzik az összeállításból a vegetáriánusok körében alapreceptnek számító szójaburger sem, ahogy megtalálható a közkedvelt pirított zöldségek elkészítésének módja is. A laktató, de soha nem nehéz vegetáriánus ételek élénk színei és változatos ízei mindenkit elcsábítanak, még a legelkötelezettebb húsevőket is. Érdemes kipróbálni!