Zöldségtermesztés termesztőberendezésekben jellemzők

A könyv a hajtatás lényeges tudnivalóit összegzi. Az általános részben a termesztőberendezések létesítése, üzemeltetése és hasznosítása mellett főként a palántanevelés, a termesztési technika újabb változatait mutatja be. A részletes rész 20, nálunk nagyobb vagy kisebb mértékben termesztett zöldségfaj technológiájának alapjait, termesztési változatait adja közre, kiemelve a fajtaválasztás szempontjait. Ismerteti az igen magas szintű szakismeretet megkívánó hajtatási módokat is. Külön érdeme a könyvnek, hogy növényfajonként, a fejezetek végén a termelés szervezésének és gazdaságosságának megítéléséhez összefoglalja a termesztéssel kapcsolatos adatokat. Az utolsó fejezet a csiperke-, a shii-take és a laskagomba termesztésével foglalkozik. A mű az egyetemi és főiskolai hallgatók, sőt a gyakorló szakemberek számára is hasznos segítséget nyújt a zöldséghajtatási ismeretek elsajátításához, alkalmazásához és továbbfejlesztéséhez.