A karácsonyi ajándékvásárlás a legtöbbünk számára általában nem megy zökkenőmentesen. Ezért néhány ajándékötletet gyűjtöttünk össze, ezekkel próbálunk hozzájárulni ahhoz, hogy a vásárlás, az ajándékok beszerzése ne az idegeskedésről, hanem az örömszerzésről szóljon. Ezúttal a férfi szeretteinknek szánt ajándékokhoz adunk néhány tippet.

1. Technikai kütyük

Itt nem csak a megszokott dolgokra érdemes gondolni, mint az okostelefon vagy a táblagép. A mindenféle technikai kütyük világa dinamikus átalakuláson megy át, melynek során új termékek jelennek meg a piacon. Ilyen lehet például egy GoPro kamera, mellyel olyan élményeket örökíthetünk meg, amiket más eszközökkel nem vagy csak nagyon nehezen.

Egyre népszerűbbek továbbá a drónok is, amelyek szintén sok férfi számára lehet remek kikapcsolódást nyújtó ajándék. De gondolhatunk olyan kiegészítőkre is, mint a szelfibot: ennek segítségével az esti sörözéskor az összes haver ráfér majd.

Válogass kedvedre a globalplaza Elektronika, technika kategóriájában »

2. Amire minden férfinek szüksége van: parfüm, illatszer

Életkortól függetlenül jó ajándék lehet férfiak számára valamilyen szépségápolási termék, illatszer, esetleg parfüm. Ezek esetében persze nem árt, ha ismerjük az illető ízlését, hogy neki tetsző parfümöt, tisztálkodási vagy illatszert válasszunk. Jó választás lehet valamilyen szett is, amiben például borotvakrém és after shave vagy tusfürdő és sampon található.

De ebben a kérdésben is eljuthatunk a technikai eszközökhöz: hasznos és szép ajándék lehet például egy elektromos borotva, vagy szakállvágó.

Keress férfiaknak szánt szépségápolási termékeket nálunk »

3. Kiegészítők: nyakkendő, sál satöbbi

A ruházathoz tartozó kiegészítők meghatározzák a férfiak stílusát. Ezért megfelelő ajándék lehet karácsonyra egy elegáns nyakkendő, egy szép sál vagy sapka, esetleg táska. Itt is van lehetőségünk arra, hogy az illető férfi stílusához igazítsuk a választásunkat: ha például tudjuk, hogy milyen színt kedvel az illető, inkább elegáns vagy inkább sportos öltözetet visel-e szívesebben, vagy hogy a hétköznapjai során milyen táskának venné leginkább hasznot, akkor máris sokkal könnyebb a választás.

Nyakkendő nyakkendő hátán. Válogass a globalplazán! »

4. Az eleganciát kedvelőknek: karóra

Ha már a kiegészítőnknél tartunk, a karóra szintén remek választás lehet. Persze ebben az esetben is elcsábulhatunk az elektrotechnika irányába, és választhatunk okosórát, ám ez már más kategória, mint a klasszikus változat. A karórák szintén olyan kiegészítők, melyek sokat elárulhatnak viselőjükről: létezik sportos, elegáns, egyszerűbb, kacifántosabb, alkalmi és hétköznapi verzió egyaránt.

Érdemes tehát átgondolni, hogy a megajándékozandó férfi számára mi lenne ideális, mi áll jól neki. Ha pedig nehezen tudunk elköteleződni egy stílus mellett, választhatunk cserélhető pánttal rendelkező karórát, melynek segítségével viselője mindig a megfelelő alkalomhoz vagy az éppen viselt ruházathoz igazíthatja kedvenc kiegészítőjét.

Férfi karórák a globalplaza kínálatában »

5. Amivel nem lehet mellélőni: könyv

Persze ez nem tipikusan férfiaknak kitalált ajándék. Egy jó könyv azonban nagyszerű mentőötlet lehet, ha már kifogytunk a gondolatokból. Szereti az irodalmat? Válasszunk neki olyat, amit még nem olvasott, de esetleg tudjuk, hogy szeretné, legyen az akár klasszikus vagy kortárs.


Van esetleg valamilyen szenvedélye, hobbija? Ennek megfelelően is választhatunk számára olyan könyvet, ami tartalmas olvasmányélményt nyújt neki. Ha az illető férfi például hatalmas filmrajongó vagy szeret barkácsolni, akkor egy képes filmtörténeti gyűjteménnyel vagy egy hobbibarkácsok számára összeállított kézikönyvvel biztosan nem lövünk majd mellé. A legfontosabb persze – mint minden ajándék esetében –, hogy arra figyeljünk, mi az, amivel az illető férfinak igazán örömet tudunk szerezni.

A globalplaza könyvkínálata »