10 gyorsan elkészíthető ötlet Valentin-napra 10 gyorsan elkészíthető ötlet Valentin-napra

Valentin, avagy Bálint napját ókori hagyományokra vezetik vissza. Minden monda és eredettörténet reménytelen szerelmesek életútját mutatja be, akiket vagy családjuk, vagy az akkori történelmi helyzet elszakított egymástól. Valentin ünnepe a mai napra széles körben elterjedt ünnep, a szerelmespárok, barátok, családtagok ilyenkor megajándékozzák egymást valamilyen aprósággal, amely emlékezteti őket a közösen együtt töltött időre és élményekre.

Sokan az amerikanizálódás egyik giccses válfajaként élik meg február 14-ét, azonban én mindig úgy vagyok vele, hogy egy újabb nap, amely nem az emberek közötti feszültségekről szól, hanem az elfogadásról és a szeretetről, miért ne kedveskedhetnénk ilyenkor valamilyen aprósággal szeretteinknek?

Az alábbi cikkben összeszedtünk 10 olyan tippet, amelyek között van saját készítésű ajándékötlet is, és készen kapható, ám annál ötletesebb meglepetés is, ha valakinek kevésbé van ideje a kreatív alkotómunkára.

1. Origami virág

Habár virágot ajándékozni mindig rendkívül stílusos lépés lesz, sokan gondolják kissé közhelyesnek ezt a meglepetést Valentin-napon. Ha szeretnéd valami igazán örökérvényű dologgal meglepni párodat, egy origami virágokból összeállított csokor tökéletes lehet. Nincs szükséged másra, csak néhány színes papírra és egy kis türelemre. Az alábbi képsorozat egy egyszerűbb technikájú origami rózsa elkészítését mutatja be, fekete öves kreatívzseniknek pedig már csak a képzeletük szabhat határt.


2. Post-it szív

A szív alakzat védjegyévé vált a szerelmesek ünnepének, nincs is ezzel semmi gond. Azonban idén képzelj el egy olyan dekorációs elemet lakásodban, amely szinte pár száz forintból megvalósítható, mégis hihetetlenül tartalmas ajándékot lehet belőle kihozni. Képzeld el, milyen érzés lenne felkelni egy ilyen figyelmességre, amely összeszedi a legjobb tulajdonságaidat, vagy a szerelmeddel eltöltött legvidámabb közös perceket! Ráadásul ehhez az ötlethez túl nagy kézügyességre sincs szükséged, viszont egészen biztos, hogy megható ajándékot tudsz így készíteni párodnak.


3. Képkeret

Az Instagram és a mobiltelefonnal készített képek időszakában néha úgy érezzük, nincs is szükség a fotópapírra kinyomtatott fényképekre. Azonban ezeket az ötletes kollázsokat elnézve mi is rögtön megihletődünk, hogy összefoglaljuk a legkedvesebb pillanatainkat. Nem csak kitűnő dizájntárgy lehet a szobánkban, de nincs is annál jobb érzés, mint a legvidámabb pillanatainkat, közös élményeinket visszanézni egy-egy borongós napon. Ragadj egy számodra szimpatikus képkeretet, némi kreatív papírt, vagy matricát, csipeszt, amivel dekorálni tudsz és nyomtasd ki legkedvesebb emlékeiteket!


4. Saját készítésű színező

A színezőkönyvek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felnőttek körében is. Nem csoda, hiszen a rengeteg árnyalatban kapható tűfilcekkel való színezés, az alkotás kifejezetten nyugtató hatással van ránk egy hosszú, stresszes nap után. Ha ügyesen rajzolsz, vagy értesz valamelyik képszerkesztő program használatához, készíts egy színező füzetet saját élményeitekre alapozva. Így kettőtök közös munkája fogja elmesélni kapcsolatotok történetét. El tudsz képzelni ennél kedvesebb ajándékot?


5. Saját készítésű képeslap

Nincs is jobb érzés annál, mintha levelet, vagy képeslapot kap az ember, nem csak az e-mail fiókjába érkezik egy újabb üzenet. Ha szeretnéd ilyen kedvességgel meglepni szerelmedet, vagy esetleg távol éltek egymástól, tökéletes választás lehet egy olyan egyedi képeslap, amelyet te készítesz el saját kezűleg. Vágd ki egy térképből a helyszínt, ahol először találkoztatok, számold ki hogy mióta vagytok együtt, vagy egyszerűen csak rajzolj le egy kedves ábrát, és írd le mit szeretsz a legjobban a másikban, a lényeg a kreativitás! Néhány apró kiegészítővel gyönyörű és egyedi képeslapot gyárthatsz szerelmednek.


6. Date Jar

Ha régóta vagy együtt szerelmeddel, előfordulhat, hogy a közös programok kimerülnek az egymás mellett tévézéssel egy hosszú nap után. Egy randi-ötletekkel teli doboz, vagy befőttesüveg kitűnő ajándék lehet ilyenkor. Dobd fel a szokásos hétköznapi programjaitokat valamilyen ötletes aprósággal, tegyetek egy sétát a környéken, vagy fedezzetek fel új helyeket, hiszen az együtt töltött idő a legnagyobb ajándék!

7. Kuponfüzet

A kuponokat mindenki megúszós ajándéknak gondolja, pedig ilyen aprólékos és gondos kivitelezésben tökéletes meglepetések lehetnek. Gyűjts össze olyan dolgokat, amelyekkel örömöt tudsz szerezni párodnak, lehet ez egy talpmasszázs, vagy egy hétvégi ágyba szervírozott reggeli is, a lényeg, hogy ötletesen oldd meg az apró kártyák kivitelezését. Az alábbi képeken összegyűjtöttünk néhány ötletet, de színes papírokból és más kiegészítőkből Te is kitalálhatod a saját dizájnos kártyacsomagodat is.

8. Élmény ajándékba

A közös élmények építik legjobban a kapcsolatot. Egy finom vacsora, koncert, vagy közös pihenés rendkívül erősen köt majd össze kettőtöket. Ehhez pedig kitűnő segítséget nyújthatnak a Feldobox különböző témákra épülő élménydobozai, amelyek összegyűjtik a legjobb lehetőségeket az adott témában, nektek csak az a dolgotok, hogy kiválasszátok, melyek azok a programok, amelyekkel gazdagítani szeretnétek kapcsolatotokat.

9. Ajándékválogatás

Ezek az ajándékválogatások igazi ínyenceknek valók. Ha párod szereti a különleges és jó minőségű italokat, bonbonokat és egyéb hozzávalókat, válassz neki egy díszdobozos ajándékcsomagot!

10. MP3 a közös zenéitekkel

Ha a saját készítésű ajándékokkal hadilábon állsz is, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnél kreatív. A 80-as években rendkívül menőnek számító válogatás kazetták helyett romantikus ajándék lehet, ha összegyűjtöd a kedvenc közös számaitokat, vagy azokat a zenéket, amelyekről eszedbe jut a szerelmed. Ehhez rengeteg színben és fajtában találhatsz MP3 és MP4 lejátszókat, valamint fülhallgatókat. Egy-egy ilyen playlisttel egészen biztosan szuper Valentin-napi hangulatot varázsolhatsz.

 

Az ötleket a Pinterestről és az Office Depot kínálatából gyűjtöttük össze.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.