5+1 helyzet amikor érdemes a tabletet választanod 5+1 helyzet amikor érdemes a tabletet választanod

Napjainkban természetes, hogy majdnem mindenki vágyik valamilyen számítástechnikai eszközre, mobil kütyüre, amellyel kapcsolatban lehet a világgal, saját barátaival, ügyeket intézhet, vagy éppen tanulási célokra használhatja fel. Rengeteg eltérő véleményt hallani arról, hogy melyik a legjobb technikai lehetőség, amely magában foglalja mindezeket a lehetőségeket, azonban abban egyet érthetünk, hogy egy megfelelő eszköz kiválasztása fontos lépés, akár alkotói, akár fogyasztói tevékenységet végzünk telefonjainkon, számítógépeinken.

Egy táblagép ötvözi a mobiltelefonok és a számítógépek sajátosságait, könnyen elfér bármelyik táskában és számos funkciója van, a megfelelő alkalmazásokat használva pedig tökéletes felhasználói élményt nyújthat. Az alábbi bejegyzésben néhány, a tablet mellett szóló érvet szeretnénk bemutatni, amelyek segíthetnek eldönteni, hogy számodra melyik a leginkább megfelelő választás. Jöjjön most a mi 5+1-es listánk a számítástechnikai eszközök egyik legfiatalabb csillagáról, a tabletről.

1. Oktatás

Akár tanítasz, akár iskolás korú gyermeked van, óriási hasznát tudod venni egy táblagépnek. A tanultakat általában 30%-ban kizárólag az alapján vagyunk képesek elsajátítani, amit láttunk. Egy tablet kiváló eszköz lehet arra, hogy olyan vizuális ingerekkel segítsen a diákoknak elsajátítani az anyagot, amelyekkel egy átlagos órán nem biztos, hogy találkoznának. Emellett kiváló interaktív eszköz is, hiszen amellett, hogy az adott tanulási folyamathoz lehet hasznos a gyerekeknek, az alapvető számítástechnikai ismereteket is játékos, figyelemfelkeltő formában sajátíthatják el. Felnőttként pedig egy tablet kiváló eszköz lehet olvasásra, nyelvtanulásra is, hiszen nagyobb kijelzője miatt könnyebben látható, mint egy telefon.

 

2. Szórakozás

A táblagépek alapvetően nem tartalomelőállításra, hanem tartalomfogyasztára szolgálnak. Szerencsére a kiegészítő alkalmazások, kütyük, és folyamatos fejlesztések árán egy szöveges dokumentum előállítása tableten már nem torkollik olyan nehézségekbe, mint korábban. Az azonban tagadhatatlan, hogy a tableteken még mindig szuper érzés „csak úgy” böngészni valamilyen multimédiás felületet. Kiválóan alkalmasak e-book olvasónak, rengeteg játékot találhatunk, amelyek igazán élvezetesek lehetnek a táblagép kijelzőjén, de sorozat- és filmnéző eszközként is remekül helytállnak.

 

3. Business

A legújabb tabletek hihetetlenül vékonyak és könnyű őket szállítani, bármelyik táskában vagy aktatáskában könnyen tudunk helyet szorítani nekik. Éppen ezért rendkívül praktikusak lehetnek azok számára, akik folyamatosan üzleti meetingek, vagy business ebédek között cikáznak. Gyorsan lehet tájékozódni a legújabb hírekről, azonnal lehet válaszolni a bejövő e-mailekre, de prezentációk és dokumentumok olvasására is kiváló lehet. Ráadásul, mivel egy táblagépnek jóval nagyobb a kijelzője mint egy telefonnak, az online tranzakciókat, fontosabb ügyeket is jóval magabiztosabban lehet rajtuk intézni, mint kisebb testvéreiken, az okostelefonokon. Kiegészítő billentyűzettel kombinálva pedig szövegszerkesztésre, jegyzetelésre is kitűnően alkalmazhatók.

 

4. Utazás

Egy utazás során már nem cipelünk magunkkal vaskos útikönyveket. Általában a telefonunkról tájékozódunk, ha éppen a térképet szeretnénk átböngészni, vagy egy ismeretlen műemléket próbálunk beazonosítani. A hosszas tervezésekhez ilyenkor jóval kényelmesebb lehet egy megfelelő méretű,  hordozható táblagép, amely könnyen befér akár a hátizsákunkba is. Rengeteg szuper applikációt találhatunk, amelyet alkalmazva igazi élmény lesz az utazás megszervezése tableten.

 

5. Grafikai munkák

A legújabb tabletekkel már komolyabb grafikai munkák elvégzése sem lehetetlen. A rengeteg fejelesztésnek és kiegészítőként megvásárolható rajztollnak köszönhetően számos grafikus dolgozik egy-egy ábra előkészítésén ezen az eszközön. Ha nem is profi szinten foglalkozol vizuális alkotással, de szeretsz rajzolgatni, egy táblagépen egészen biztosan könnyebb feladatod lesz, mint egy asztali számítógépen. Nem is beszélve a szuper alkalmazásokról és programokról, amelyek megkönnyítik a képek és videók szerkesztését tableten is.

 

5+1

Ahogy minden számítástechnikai esszköz esetében, a tableteknél is számos opciót vehetünk figyelembe a vásárlás során. Természetesen akadnak itt is olcsóbb, főként tartalomfogyasztásra szánt, és drágább árfekvésű, több lehetőséget is megengedő eszközök. Ha szeretnénk beruházni egy táblagépre, elsőként mindenképpen azt érdemes mérlegelni, hogy a hétköznapokban mire szeretnénk használni és ez alapján meghozni a döntést. Az egészen biztos, hogy a megfelelő tablet kiválasztása esetén magunkénak tudhatunk majd egy olyan eszközt, amelyet könnyen hordozhatunk, szinte bármelyik táskában elfér és bármilyen helyzetben hasznos lehet, mégis nagyobb képernyőn intézhetjük dolgainkat, mint egy mobiltelefon esetében. Könnyű, gyors eszközök, amelyek feltöltés után sokáig bírják, általában 10 óra használati idővel rendelkeznek.

Media Markt üzleteiben és weblapján egészen biztosan megtalálod az igényeidhez leginkább illeszkedő tabletet.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.