Inexive DLED LE-5519 Full HD LED TV teszt, óriás tv olcsón! Inexive DLED LE-5519 Full HD LED TV teszt, óriás tv olcsón!

Ez a nyár a nagy sportesemények nyara, természetes, hogy felpörgött a nagyképernyős tv-k iránti kereslet. Azonban egy jó minőségű, márkás tv, ha nagy képátmérőjűt, jó felbontásút szeretnénk, nem olcsó mulatság. Az Auchan, mint szinte mindenből, műszaki cikkből is gyárt saját márkás termékeket, amelyeknek az ára lényegesen kedvezőbb ismertebb márkájú társaiknál.

Az Inexive 55"-os Ful HD LED TV esetében azt teszteltük, mit kapunk azért a nagyjából feleakkora árért. A 139 cm képátlójú óriás tévé ára csak 129 999 Ft.

Auchan Inexive led tv akció

 

Az Auchan július 13-ig tartó akciójában az óriás csak 129 990 Ft - Akciós újság itt ››

Kibontás után egy átlagos, normál terméket találunk a dobozban. Óriási előnye, hogy ahhoz képest, hogy 55"-os, egyáltalán nem olyan nehéz. Az összeszerelése teljesen rendben van, egyedül ott látszik meg valamelyest, hogy olcsó kategóriáról beszélünk, hogy a felső műanyag szegély, a hátulsó csavarok elhelyezkedéseinél, kissé megtörik. 

A termék további előnye, hogy a két, kb. 30 cm-es fém láb végtelenül egyszerűen, 3 csavarral felszerelhető. Ezt valamiért az ismertebb márkák néha túlbonyolítják.

inexive-led-tv-auchan-globalplaza

inexive-led-tv-távirányító-auchan-globalplaza

Hátlapját tekintve sem találunk semmi különbséget az Inexive és márkásabb társai között. A tv-n megtalálható az összes fontos bemeneti csatlakozó: USB bemenet, 3 db HDMI csatlakozó, 1 koaxiál, 1 VGA a számítógépekhez, 1 fejhallgató kimenet, 1 PC audio bemenet,  1 régi CI kártya csatlakozó, sőt! A gyártó még azokra is gondolt, akiknek régi videomagnójuk van, mert a tv-n található egy scart csatlakozó is.

auchan-saját-led-tv-teszt-globalplaza

Az oldalsó hátlapon, a jobb alsó saroknál találhatóak a kezelőgombok: bekapcsolás/kikapcsolás, menü, forrás (source). 

A korábbi képen látott távirányítón már látszik, hogy olcsó termékről beszélünk. Nem túl minőségi műanyagból készült a ház is, a gombok is, valamint nem minden  szögből működik teljesen jól. Ez azonban nem olyan nagy baj, mert egyrészt a kezelő felület könnyen áttekinthető, másrészt nagyon sokaknak ma már egyáltalán nem fontos a tv saját, gyártói távirányítója, hiszen vagy egy szolgáltatói beltéri egység irányítóját használják vagy egy okostelefont.

Miután beüzemeltük a készüléket és a magyar nyelvű menüben mindent kiválasztottunk, indulhat a csatornák keresése.

inexive-auchan-led-tv-globalplaza

A kép HD felbontása jó, teszteltük filmen és játékon is. A Play Station csatlakozás után (HDMI 1 csatlakozás) gond nélkül futott a játék, a képfrissítéssel nem volt semmi probléma. Film vetítésekor a kép dinamikusra állítva szépen jelent meg, ebben az ár kategóriában nem is szabad többet várni egy készüléktől.

auchan-saját-led-tv-teszt-globalplaza

auchan-saját-led-tv-teszt-globalplaza

Ami hagy némi kívánni valót maga után, az a hang minősége. Mintha egy régi Sokol rádióból szólna, nem nagy élmény, nagyon doboz hangja van, élvezhetetlen. De a tévézők többsége ráköti a készülékét valami HI-FI rendszerre is, így manapság a TV hangja is ezen keresztül szól - így lényegtelen szempont, hogy hogy szól a tévé beépített hangszórója. Nem?

 

ÉRTÉKELÉS:  4,5 pont

Összességében elmondhatjuk, hogy az Inexive Full HD LED TV, a két szépséghibát leszámítva (a hang minősége és a felső szegély enyhe fénytörése a csavaroknál), egy ár-érték arányban elég jó, megfelelő minőségű, felhasználóbarát, áttekinthető menürendszerrel ellátott, szép képet biztosító készülék.Annál is inkább tudjuk ajánlani, mert ebben az árkategóriában nem nagyon lehet ekkora képernyős tv-t kapni és ezért az árért nem szabad felróni ezeket a hibákat. Elsősorban olcsó áráért és egészen jó képminőségéért szavaztuk meg neki a 4,5 pontot. 

 

A készülék műszaki adatai:

Tábal:

  • kijelző típsa: 55"
  • képarány: 16:9
  • felbontás: 1920x1080
  • fényerő: 280 cd/M2
  • látószög: 176 fok (H) x 176 fok (V)
  • maximum szín: 16,7 M

 Audio rendszer:

  • Audio rendszer: MPEG-1 layer 1 B/G,D/K,I
  • Sztereo hang: NICAM
  • Mximális audio kimenet: 2x10 W
  • Equalizerek: IGEN (4 mód)

Energia: 

  • Energiafogyasztás (Működés): ≤ 135 W
  • Energiafogyasztás (Készenlét): ≤ 0,5 W
  • Energiaigény: 220-240 ~ 50/60 Hz

Video:

  • Video rendszer: DV-T; PAL; SECAM; Cl

Kényelem:

  • Progresszív pásztázás: IGEN
  • HD Ready: IGEN
  • YPrPb Felbontás: 480i/p, 576i/p, 720i/p, 1080i/p
  • PC Felbontás: Nagyobb, mint 1920 x 1080 - 60 Hz
  • Színhmérséklet állítás: IGEN

Súly: 16,1 kg

Méretek: 124,6 x 77,7 x 28 cm

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
Auchan

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Televízió Akciók Monitor Műszaki

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.