Néhány dolog, amire szükséged lesz az idei nyáron Néhány dolog, amire szükséged lesz az idei nyáron

Korábbi cikkünkben sorra vettük a 2018-as nyár fürdőruha trendjeit és azt, hogy melyik típus milyen alkathoz illik a legjobban. Ebben a cikkünkben a tökéletes fürdőruha megtalálása után segítünk felkészülni a kánikulára. Akár egy csodás vízparton, akár az iroda hűvösében tervezed tölteni a nyarat, az alábbi kiegészítők mindenképpen hasznosak lehetnek számodra is.

 1. Kulacs

Bőrgyógyászoktól kezdve, dietetikusokon és szépség-tanácsadókon keresztül nem győzzük hallgatni, hogy mennyire fontos a megfelelő hidratáltáság. Ez nem is csoda, hiszen a forró nyári napokon valóban nincs kellemesebb dolog, mint néhány korty hideg víz. A megfelelő folyadék bevitelre pedig talán a legkönnyebb úgy figyelni, ha mindig a táskádban tartasz egy stílusos és környezetvédő kulacsot, amit bármikor megtölthetsz vízzel. Arra azért figyelj, hogy bármilyen jól is esne a nagy melegben a jeges frissítő, azért ne vidd túlzásba, próbálj meg inkább mérsékelten hideg vizet fogyasztani ilyenkor is.  

Kulacsok innen: IKEA, Decathlon, Tigers

2. Strandtáska

A megfelelő méretű és kivitelezésű strandtáska életmentő lehet, nem csak a vízparton, de a rohanós, ügyintézős nyári napokon is. Persze a strandtáskát sem kell szó szerint értelmezni, ezek a modellek a nagyvárosi nyüzsgésben is ugyanúgy megállják helyüket, mint elegánsabb társaik, a forró nyári napokon pedig üdítő változatosság lesz egy ilyen tote bagbe belepakolni a kezed ügyébe kerülő legfontosabb dolgokat.

Strandtáskák: H&M, Women’Secret

3. Powerbank

A telefonok és más hasznos számítástechnikai kütyük szinte elengedhetetlen kellékei mindennapjainknak. Ha nyaralást vagy hosszabb utazást tervezel idén, mindenképpen szerezz be egy powerbanket! Ez a hasznos kiegészítő minden helyzetben kisegít, ha telefonod, tableted vagy e-bookod lemerülni készülne, hiszen áramforrás nélkül is képes akár több óráig is életben tartani akkumulátorodat.

Powerbankek: Office Depot, Media Markt, Extreme Digital

4. BB krém és napvédő krém

Nők számára aranyszabály, hogy a nyári hőségben érdemes minimalizálni a sminkelés iránt érzett szenvedélyüket, főként akkor, ha közvetlen napsugárzásnak teszik ki bőrüket. A bőrön maradó festékek ugyanis allergiás reakciókat is kiválthatnak, ráadásul a napon szétfolyó szempillaspirál-nyomok sem mutatnak túl üdítő látványt. Ha mégis szeretnél ilyenkor egy alap fedettséget biztosítani bőröd számára és eltüntetni a kisebb hibákat, akkor érdemes bőrtónusodnak megfelelő BB krémet választanod, amely akkor a legjobb, ha rendelkezik napvédő hatással is. Emellett természetesen, ha strandra vagy vízpartra mész érdemes a teljes sminkedet eltávolítani bőrödről.

BB krémek: Avon, Oriflame, Vichy, Nivea, Dm – Alverde

5. Parfüm helyett testpermet

Az előző példához hasonlóan a parfümök és kölnik is rendkívül kártékonyak lehetnek bőrünk egészsége számára, ha erős napsugárzás éri őket akár komolyabb allergiás reakció is felléphet. Azonban a kánikula idején sem kell lemondanod a frissítő illatokról, ilyenkor érdemes olyan természetes összetevőjű testpermetekhez és spraykhez fordulnod, amelyek megadják az üdítő érzést, de bőröd számára is egészségesek.

Testpermetek: The Body Shop, Lush

6. Műanyag kiegészítők fém helyett

A legnagyobb napsütés során érdemes kerülni a fém kiegészítőket is, legyen szó fülbevalóról, nyakláncról, vagy éppen bokaláncról. Ha ezek az ékszerek felforrósodnak a nyári napon, bizony komoly égési sérüléseket is okozhatnak a bőrfelületen, ezért erre az időszakra érdemes inkább más kiegészítőkhöz nyúlni.

Kiegészítők: Women’Secret, H&M, Bershka

7. Kalap, kendő, napszemüveg

A napszúrás ellen már trendi módon is tudsz védekezni. Egy klasszikus stílusú szalmakalap, kendő, vagy napszemüveg nem csak a káros sugaraktól óvhat meg, de könnyen feldobhatod velük nyári outfitedet is. Mivel a tikkasztó hőségben egyébként is kevesebb kiegészítőt van kedvünk magunkra ölteni, ezekkel az ötletekkel szuper nőies maradhatsz a legnagyobb hőségben is.

Kalapok: Women’Secret, H&M

8. Strandruha

A nyári öltözet legkényelmesebb része természetesen a vízpartokon hordott bikini és fürdőruha, azonban a strandolás ideje alatt is érdemes beszerezni néhány lengébb anyagú ruhát vagy kendőt, amelyeket könnyedén magadra tudsz teríteni anélkül, hogy megsülnél bennük.

Stranduhák: H&M, Women’Secret

9. Cipő

A hőségben való séta különösen kellemetlen tud lenni egy arra alkalmatlan lábbeliben, így akár vízpartra, akár városi sétára indulsz, szerezz be egy olyan cipőt vagy papucsot, amiben kényelmesen érzed magad és alkalmazkodik a forró hőmérséklethez is. Egy fonott talpú espadrilles szandált, vagy vidám sarut például az irodában is tudsz viselni akár elegánsabb nyári ruhákkal is és a strandon sem fogod kellemetlenül érezni magad benne.

Epadrillesek és papucsok: H&M, Women’Secret

 

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.