Újra hódít a Nike Cortez Újra hódít a Nike Cortez

Van abban valami ironikus, amikor hódításról beszélünk egy Cortez márkanevű termék kapcsán, bár nyilván nem véletletnül keresztelte el a Nike annak idején a hírhedt konkvisztádorról első futócipőjét. A Cortez pedig nem okozott csalódást. Az 1972-es első megjelenést követő évben már 100%-os értékesítési növekedést ért el és a sportolók nagy része is ezt a modellt választotta.

nike-cortez-férfi-utcai-cipő-playersroom

A cipő azóta több hódító körutat tett meg és - ahogy ez már a sikeres sportcipők esetében lenni szokott - szerves része, ikonikus szereplője lett a popkultúrának. A West Coast legendás alakjai mellett Witney Houston is viselte a klasszikus modellt, amikor fellépet az 1991-es Superbowl döntőn. És a "nagy futás" csak ezután jött: a klasszikus fehér alapon piros Nike pipás Cortez főszereplője lett az 1994-es Forrest Gumpnak. Ez volt ugyanis az a cipő, amelyben Forrest három év alatt átfutotta Amerikát. 

A modell ma már a gyártó egyik kedvelt "kísérleti terepe", ami a textúrákat és a színösszeállításokat illeti. A street style bloggerek is nagyon kedvelik a surranót, amely rengeteg féle színben, anyagban és stílusban érhető el. Így, mint a legtöbb sneaker, gyakrolatilag bármilyen viselethez felvehető. Hordhatod szoknyával, még kosztümmel is, ha kicsit szeretnéd feldobni a business casual-t. A Nike Cortez nagy barátja bármilyen famer-póló kombónak, fekete-fehér vagy full fekete szereléshez is tökéletesen passzol. Meg a vidám, virágos, tavaszihoz is. Tényleg, kb. bármihez.

nike-cortez-női-utcai-cipő-playersroom

Ugye, milyen menő? Ide vagy a képekre kattintva mindent megtudhatsz róla, sőt, akár rendelhetsz is magadnak belőle!

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
Playersroom

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Sport Utcai cipő Divat Cipő Sportcipő

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.