A legelterjedtebbek a középkategóriás mikrohullámú sütők, amik tökéletesen megfelelnek egy-egy háztartásban. Legtöbben és a legtöbbet melegítésre használjuk, így könnyen lehet, hogy egy alacsony teljesítményű, néhány funkcióval rendelkező mikrosütő is megteszi.

Méret

Ha egyedül élünk, kisebb teljesítményű és űrtartalmú, alapfunkciókat ellátó, olcsó árfekvésű mikró is megteszi.

A családok számára azonban a minél nagyobb belső tér és forgótányér átmérő, illetve a könnyű tisztíthatóság lehet fontos szempont. A nagyobb űrtartalmú gépek drágábbak ugyan, de ha több ember használja, ha sok ételt melegítünk benne, mindenképpen érdemes egy márkásabb, strapabíróbbra tervezett gépre áldozni.

Mikrohullámú sütő

Teljesítmény

Nem érdemes túl nagy hangsúlyt fektetnünk a teljesítményre. Egy-két deci folyadék melegítése során az időkülönbség minimális, ételek esetén pedig legfeljebb néhány perc eltérés mutatkozhat.

Funkciók

Ha a célunk főzés, hús- és süteménysütés, akkor a harmincezer forintnál drágább készülékeket nézegessük. A „crisp” funkcióval ellátott gépek alkalmasak pirításra.

A húsz-negyvenezer forintos kategória árait a mellékfunkciók befolyásolják. A gyerekzár, digitális óra, ledes kijelző, automatikus súly-idő beállítás, automatikus olvasztás, gőzös takarító funkció egyaránt nélkülözhető. Ami ezekben az esetekben még pénzbe kerül, az a design.