Ilyen lesz az LG G4

Bár az LG csak április 28-án mutatja be a nagyközönségnek vadonatúj okostelefonját, egy kis balesetnek köszönhetően szinte már mindent pontosan tudni lehet a G4-ről, ami elődjéhez, a G3-hoz hasonlóan nagy sikerre számíthat.


A tavalyi év egyik legjobb androidos telefonját minden bizonnyal az LG tette le az asztalra, és ahogy mondani szokás, egy jól bevált recepten kár változtatni. Ez persze csak részben igaz, hiszen a G4 még feljebb tette az elődje által már amúgy is magasra helyezett lécet. Ami megmaradt, az az 5,5 colos képátló, illetve a 2560x1440 pixeles, QHD felbontás, ami összeségében 538 ppi-s pixelsűrűséget jelent.



A tápellátásról ezúttal is egy könnyen cserélhető egy 3000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, tehát az LG még mindig a cserélhető akkuk mellett teszi le a voksát, az egyik utolsóként a nagy gyártók közül. Illetve ahogy azt megszokhattuk, egy microSD kártya slot is rendelkezésünkre áll az akksi mellett elhelyezkedve.



Ami viszont újdonság, hogy a G4 Quantum kijelzője 50%-kal magasabb kontrasztaránnyal és 30%-kal nagyobb fényerővel érkezik és még szebb látványt nyújt, mint elődje. Ezen kívül a vékonyabb kialakításnak köszönhetően a készülék kevesebb energiát is használ és az érintésérzékenységén is javítottak. Szintén előrelépés, hogy míg a G3 hátlapi fényképezőjében egy 13 megapixeles képérzékelőt helyeztek el, addig a G4 hátsó kamerájában már egy 16 megapixeles felbontású szenzort és egy f1,8-as objektívet találunk. De talán az előlapi kamerán végbevitt változtatás a legszembetűnőbb, ugyanis azt 2 megapixelesről 8 megapixelesre cserélte a gyártó.



A telefon belsejéről kicsit még hiányosak az információink, hiszen ezt hivatalosan még nem erősítették meg, de a G4-ben minden valószínűség szerint egy Qualcomm Snapdragon 810-es, vagy 808-as processzor dolgozik majd, a rendszermemória terén pedig 3 GB RAM-mal számolhatunk. A készüléken gyárilag - kissé meglepő módon - Android 4.4.2 KitKat rendszer fut, de ez később természetesen Android 5.0 Lollipopra frissíthetővé válik.



A telefon méretet tekintve 149,1 x 75,3 x 8,9 milliméter, tömege egyelőre ismeretlen, az ára pedig a becslések szerint 200 ezer forint körül mozoghat majd. Ami pedig a színeket illeti, a G4 fekete, fehér, arany, burgundi vörös és lila árnyalatokban, illetve akár valódi varrott bőrrel borított hátlapos verzióban is elérhető lesz.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Okostelefon

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?