A nemi életről kicsiknek jellemzők

Ez a kedves hangú, vidám rajzokkal teli könyv igen fontos dolgokat mond el a szülőknek, tanítóknak, tanároknak - de legelsősorban a gyerekeknek.
A könyv első része a nemek közötti különbségekről, a nemiségről, más szóval a szexualitásról szól. Ezek a fogalmak szorosan összekapcsolódnak ugyan, mégsem azonosak. A nem a csecsemővel együtt születik, nem rajta áll, fiú lesz-e vagy lány. A nemiség azonban annyi mindenből áll! Érzésekből, érzelmekből, ezek kifejezésének kulturális hagyományaiból.
Rajtunk múlik, milyen kapcsolatot alakítunk ki a többiekkel, ez pedig attól függ, miként éljük meg a nemiségünket.
A második rész gyerekszereplői azzal ismerkednek meg, milyen fontosak az érzelmek az ember életében. Ha a családban kisbaba születik, annak nem csupán szexuális, sokkal inkább érzelmi hátterét kell velük megbeszélni.
A könyv segítséget ad a legkisebbek érzelmi neveléséhez és szexuális felvilágosításához. De mindezt úgy teszi, hogy társul hívja a szülőket, az egész családot. Azt szeretné megtanítani, hogy az a gyerek lesz boldog felnőtt, aki elfogadja magát férfinak vagy nőnek, és tudja, hogyan kell kialakítani a tiszteletteljes emberi kapcsolatot. Ajánljuk a könyvet 6 éves kortól 10 éves korig, azonban a legjobb, ha a testvérek együtt olvassák.