A rettegés háza jellemzők

Los Angeles egyik álmos kis elővárosában véres gyilkosságba fordul egy hétköznapi boltrablás. A három fiatal tettes a rendőrséggel a nyomában egy gazdagok lakta villanegyedbe menekül, és túszul ejt egy férfit és két gyermekét.
A nyomukba eredő tapasztalatlan, vidéki járőröket a Los Angeles-i Rendőrség egykori rutinos válságközvetítője, a Különleges Ügyosztálynál szolgált Jeff Talley irányítja. Az idegileg kikészült, múltja elől menekülő rendőrfőnök ismét a rettegés világában találja magát, amitől oly kétségbeesetten igyekezett megszabadulni.
A házban kibontakozó dráma azonban semmi ahhoz képest, ami azon kívül vár rá. A túszul ejtett férfi ugyanis az alvilág könyvelője, a nyugati part legnagyobb bűnszervezetének pénzügyi titkait bízták rá. A szadista maffiavezér pedig bármire hajlandó, hogy a számára létfontosságú adatokat visszaszerezze. Hamarosan kiderül, hogy nemcsak a házban foglyul ejtett apa és gyerekei vannak veszélyben.
A kialakult helyzet egyre véresebb fordulatot vesz, a ház az ördög játszóterévé válik. A házban és a házon kívül túszul ejtett ártatlanok életéért, és a maffiát leleplező lemezekért folytatott kíméletlen versenyfutásban a túszejtők, a rendőrfőnök, de még a maffiavezér is egyre reménytelenebb helyzetbe kerül...