Ábrahám jellemzők

A nagy sikerű Bibliai tájak szerzője ebben az időszerű, provokatív és felemelő művében másféle, mégis hasonló kalandra indul: azt az embert keresi, aki a világ három egyistenhívő vallásának - és napjaink leghalálosabb konfliktusainak - középpontjában áll.
Akkor, amikor a világ azt kérdezi: "Megférnek-e egymás mellett a különböző vallások?", Ábrahám a zsidó, a keresztények és a moszlimok közös őseként áll előttünk. Nála van legmélyebb félelmeink kulcsa - és a lehetséges megbékélésé is.
Bruce Feiler személyes küldetésének érzi, hogy jobban megértse közös pátriárkánkat. Háborús zónákon kel át, barlangok és ősi szentélyek mélyére ereszkedik le, a világ vezető vallási gondolkodóival beszélget, s mindeközben feltárja annak az embernek a történetét, aki a világ fele számára a hitet jelenti.
Az Ábrahám egyszerre időszerű és időtlen - nagy hatású, egyetemes történet, az első vallásközi portré arról a férfiról, akit Isten partneréül választott. Elgondolkodtató, érzékeny, inspiráló. Az Ábrahám olyan reményteljes jövőképet vetít elénk, ami átértékeli mindazt, amit eddig szomszédainkról, jövőnkről és önmagunkról gondoltunk.