Alminahatra titka jellemzők

Dr. Kathy Winsent feltűnően szép egyetemi tanárnő, régészeti szaktekintély. Egy reggel telefonhívást kap egy ismeretlentől, aki segítségét kéri a legendás alminahatrai ékszer felkutatásában.
Kathy először szakmai kíváncsiságától vezérelve, később mindinkább a rejtélyes telefonáló - Richard - iránti vonzalmának engedve, elfogadja az ajánlatot. Négy másik kutatóval megkezdik a keresést Dél-Amerikában a nyakék és egy titkos tekercs után.
Egy rivális kutatócsoport is az ékszer nyomába ered, akik rossz célra akarják felhasználni annak - a hiedelmek szerint - természetfeletti erejét. Kathy számára nem várt kalandok, fordulatok veszik kezdetét, mindez az ismeretlen és félelmetes környezetben, ellenségektől körülvéve. Egyedül a feleségét elvesztett Richard szolgál neki támaszul.
A nyakéknek valóban hatalma van. Megismerünk egy ősi világot, amelyben ez a hatalom tartott rendet, azonban valami véglegesen elromlott. Kibontakozik szemünk előtt a jó és a rossz örök háborúja a szellemvilágban, melynek megoldása Kathy bátorságán, erején és döntésein múlik.