Amit ma megihatsz jellemzők

Gál Zsuzsanna és Tompa Imre ifjúsági borkalauza olyan borfogyasztói kézikönyv, amely összegyűjti a bortípusok föbb jellemzőit, és mindegyik típushoz néhány konkrét tételt is ajánl. A szerzőpáros kifejezetten a honi piacon kapható borokon keresztül mutatja be a legfontosabb illat-, íz- és színképvonalakat, majd a bortípusokhoz illő, egyszerű gasztronómiai javaslatokkal is él.
Kíváncsi és vidám hölgyek és urak, akiknek meg kell nézniük, mire költenek és mennyit, és akik megállnak a polcok előtt, mondván: valami friss, ropogós, illatos, világos-virágos fehéret szeretnék venni, fröccsnek valót, bulibort, esetleg koktélhoz is jót, de nem ismerem a borokat ezért fogalmam sincs, hogy melyiket vegyem. Aztán az esti pörkölthöz is kéne egy jó kis vörösbor, finom és megfizethető árú holmi. Hétvégén pedig grillezni fogunk: a jó hideg sör mellett mit igyunk vajon a csirkemell, az oldalas, a marha mellé? És kellene egy kis édes és erősebb anyag a desszerthez is, no meg valami a vacsora utáni hosszas beszélgetéshez, ami a legfontosabb az egészben, hiszen ember embernek öröme, és borban a legjobb beszélgetés. És hát ott van a szerelem - tényleg, ahhoz mit kéne bevetni?
Ezeknek a normakedvelőknek szól ez a könyv, amely segítséget nyújt a vásárlásban, a borkóstolásban és a borról való beszédben is.