Az egészség bölcsessége jellemzők

"A jelen kötet egy sorozat második tagja, amelynek elején A gazdagság bölcsessége állt, s A kiválóság bölcsessége követi a trilógiában. Az első könyv csupán azoknak szólt, akik pénzhez akarnak jutni, a következő pedig azoknak, akik a kiválóság terén lehetőségeik legjavát szeretnék elérni - így ezt a könyvet, amit most a kezedben tartasz, azoknak szántuk, akik egészségre vágynak, s akik egy gyakorlati útmutatónak és kézikönyvnek, nem pedig filozófiai értekezésnek érzik szükségét.
Bár megőriztünk minden alapvető elemet, gondosan kiküszöböltünk mindent, ami nem tartozik a lényeghez; nem használtunk technikai jellegű, homályos vagy nehezen követhető nyelvezetet, s egyszerre mindig csak egy kérdést tartottunk szem előtt. Amint címe is jelzi, e könyv tudományt tartalmaz, nem pedig spekulációkat.
A Világegyetem Monasztikus Elméletét - azt az elméletet, amely szerint az anyag, a lélek, a tudatosság és az élet mind egyazon Teremtőnek megnyilvánulásai - a filozófiailag legképzettebb gondolkodók is mostanában kezdik megérteni. Ha ezt az elméletet elfogadod, azokat a logikai következményeit sem tagadhatod, amelyeket ehelyütt találsz." (Wallace D. Wattles)