Csemetéink csemegéi jellemzők

Kedves Olvasó!
"A gyermek megszületése egy család életében talán az egyik legboldogabb nap. Hónapokon át tervezgetjük, hogy gyermeket szeretnénk, aztán a boldog beteljesülés öröme tölt el bennünket, mikor megtudjuk: anyává, apává váltunk. A gyermekvárás időszakában sokat gondolunk arra, vajon milyen lesz Ő? Milyen lesz a szeme, a haja, kire fog hasonlítani és persze ott az aggódás is, csak egészséges legyen! A gyermek születése utáni gondozásra azonban már a várandósság ideje alatt jó, ha felkészülünk! A csecsemő és kisded táplálásánál elengedhetetlen az egészséges táplálkozás szempontjainak szem előtt tartása! Ha az első hónapokban-években helyesen tápláljuk a gyermekeket, akkor nagyon sok felnőttkori megbetegedést meg tudunk előzni! A csecsemő számára a legideálisabb étkezés 6 hónapos koráig az anyatej! A különféle ételeknél, melyeket gyermekeinknek adunk, különösen oda kell figyelni, hogy mit tartalmaznak! Kerüljük azokat a termékeket, amelyek tartósítószert, színezékeket, hozzáadott sót, cukrot tartalmaznak, és ha megtehetjük, részesítsük előnyben a természetes (bio, kémiai vegyszerekkel nem kezelt) alapanyagokból készült ételeket, és a legjobb, ha magunk főzzük a gyermek ételét!" (Csordás Ágnes elnök, Magyar Védőnők Egyesülete)