Gyakorlati fogások a szőlőtermesztésben jellemzők

A faiskolákban jó minőségű gyökeres oltványok állnak a szőlőtelepítők rendelkezésére, a termő szőlőben azonban a tőkehiányok pótlásához, új fajták gyors elszaporításához, az ültetvények ifjításához helybenoltásra, döntésre vagy bujtásra van szükség. Bár végrehajtásuk igen gondos munkát, szakértelmet, gondosságot, pontosságot igényel, de elsajátíthatók. A sok rajz és az ábraaláírások magyarázata, valamint a jól szerkesztett, sok tapasztalatot tükröző szöveg segítségével megtanulhatók ezek az eljárások. A saját oltás, szemzés sikere, a megifjított tőke szép fejlődése adja ennek a munkának az örömét.
A könyv második részében megtalálhatók a különböző szőlőművelésmódok kialakításnak lehetőségei, a fej- és bakműveléstől kezdve a középmagas, a függőleges kordonon keresztül a magasművelésű, sőt a különleges, függöny alakú művelésmódokig.
Ajánljuk ezt a könyvet a kísérletező, az újdonságra nyitott szőlősgazdáknak, de azoknak is, akiknek lugasuk van vagy csak néhány szőlőtőke gondozásával foglalkoznak.