Halálosztók jellemzők

Mi játszódik le azokban az emberekben, akik élvezettel, válogatás nélkül ölnek férfit, nőt, vagy akár gyereket? Mit élt át utolsó óráiban a tizenegy éves Szita Bence? Mit mondanak a gyilkosok, az őket felnevelő anyák, a velük együtt élő feleségek, szerelmek?
Az Ördögök ügyvédei sorozat új kötete, a Halálosztók tíz fejezetben az utóbbi évek olyan emberölési eseteit dolgozza fel, amelyeknek egyetlen közös nevezőjük van: az ész nélküli brutalitás. A tett elkövetéséig vezető életutak azonban merőben eltérőek. A riportkönyv immár nyolckötetes szerzője hét bestiális gyilkosság vádlottjával készített interjút az ország legszigorúbban őrzött fegyházaiban. Megszólaltatta például Gere Ákos, a pécsi egyetemi ámokfutót, Jozef Rohácot, akit Fenyő János és még öt ember megölésével gyanúsítanak, illetve a soproni lőtéri kivégzés miatt elítélt, Végerbauer Rolandot is.
P. Gál Judit beszélgetett azokkal a szakemberek - ügyvédékkel, rendőrökkel - is, akik igazán ismerik a legaljasabb emberi gaztett elkövetőit.. Bárándy György mellett Bándy Kata gyilkosának és a romagyilkosságok fővádlottjának védői is interjút adtak a szerzőnek.
A Halálosztók című könyvből nemcsak krimiszerűem izgalmas eseteket ismerhet meg az olvasó, hanem a gyilkosságokig vezető emberi sorsokat és a bűn természetrajzát is.