HAMISGULYÁS - HADIKONYHA A 20. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON jellemzők

Szécsi Noémi és Fehér Béla négykezese különös utazásra csábít: a szerzők a 20. századi magyar hadikonyhatörténetét, a pótélelmiszerek, ingyenkonyhák, gulyáságyúk és főzőládák világát dolgozták fel az elsővilágháborútól és a Tanácsköztársaság hónapjaitól kezdve a második világháborúig, egészen Budapestostromának idejéig. A kötetet többtucatnyi korabeli recept egészíti ki: az olvasó elsajátíthatja belőlükegyebek mellett a suhantott leves, a tejfeles tojáspörkölt, a babtorta vagy a tej nélküli palacsintaelkészítésének művészetét. A számos korabeli forrást feldolgozó, fotókkal és egyéb dokumentumokkalillusztrált kötetet a szerzők újságírói kíváncsisággal, esszéista lendülettel és természetesen a tőlükmegszokott szépírói szaktudással szervírozták – gasztrorajongóknak, valamint a művelődéstörténet irántérdeklődőknek kihagyhatatlan!