HÁZI CUKRÁSZAT jellemzők

Szalontay Zoltán nyugalmazott erdomérnök, mukedvelo szakács, profi cukrász máso-dik könyvét ajánljuk figyelmükbe. (Az elso kötet szép sikert hozott a szerzonek, Ízek, tájak, disznóságok címu könyvébol közel 2.000 példány fogyott el.)Mindkét kötet elkészítésekor kettos cél vezette a szerzot:Eloször is hódolni a kulináris élvezeteknek, ugyanakkor az esztétikai örömöket is biz-tosította a kultúrált étkezési szokások meghonosításával, fejlesztésével.Másodszor, segíteni akart azoknak a háziasszonyoknak, amp;amp;amp;#8222;háziembereknek amp;amp;amp;#8221; akik addig nem nagyon foglalkoztak a sütés-fozés muvészetével. Vagyis mindent az alapoknál kezd, mindent maga is kipróbált és ha Önök ráhagyatkoznak, betartják a tanácsait van esélyük, hogy családjuk, vendégeik a legjobbat a legfinobbat fogják kapni, az Önök foztjén keresztül.A könyv két alapveto részre tagolódik, a hagyományos házi cukrászat mellett kirándu-lást tesz a profi cukrászatnak arra a területére, amit otthoni körülmények között magunk is meg tu