Hét évszak jellemzők

"Ez nem egy szakácskönyv. Elsősorban azért nem, mert én magam nem vagyok szakács, sem gasztronómiai szakértő, de még gasztroblogger sem." - kezdi ezzel a meglepő vallomással az ismert írónő: Ugron Zsolna a Hét évszak - receptek és történetek című könyvét. S hogy akkor milyen könyv ez? Történetmesélős, nosztalgiázós, hétfogásos uzsonnákról álmodozós. Emellett pedig ízig-vérig mai, praktikus és használható receptgyűjtemény is, hiszen az egyes fejezetekben szereplő hét-hét fogás akár kettesével-hármasával párosítva is felhasználható, az ételek egy része jó előre elkészíthető, emellett alapanyagok, főzési eljárások és szezonalitás tekintetében is a 21. század háziasszony lehetőségeihez, igényeihez igazította őket a szerző. Hét évszak - hét hangulat, az év hét időszaka, hét különböző stílusú menüsor. Ahogy Ugron Zsolna írja: "ha tetszik, minden napra egy, ha tetszik, a sárkány hét fejét etetni, ha tetszik, egy-egy lépcsőfok a hetedik mennyországig vagy éppen egy hetedhét országra szóló lakomához."