HiperGalaktika 02 jellemzők

Az új HiperGalaktika-sorozat legfőbb erénye, hogy a kutatók által körbejárt egy-egy téma mellé ugyanazzal a témával foglalkozó novellákat is helyez, ezáltal ötvözi a Galaktika legjobb hagyományait a szakértői anyagok szakmai hitelével.
Az új HiperGalaktika az Educatio Kht. eLearning Igazgatóság Sulinet eTanulás Módszertani és Kompetencia Központ és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közreműködésével készült, s bemutatja a legújabb trendeket a tanítási-tanulási módszertanban, így képet kaphatunk az innovatív tendenciákról, s gyakorló tanárok is hasznosíthatják az anyagokat, hiszen nemcsak "száraz" szakszövegeket olvashatunk, hanem konkrét példákat, iránymutatásokat is. Így világos lesz, miért és hogyan használhatjuk például a Wikiket a tanórai gyakorlatban, illetve képet kaphatunk a blogok működéséről és hasznosságáról, felhasználhatóságáról az oktatás szervezésében.
Ezenkívül neves SF-írók oktatáshoz kapcsolódó novelláit olvashatjuk, mint például Isaac Asimov, F. Tóth Benedek, Galántai Zoltán, Kánai András, Képes Gábor, Michael T. Cricket és Abuczki Péter.
A kiadványban találhatók még írások Harry Harrisontól, R. A. Laffertytől, Cyril M. Kornbluthtól, Connie Willistől, illetve Alekszandr Gromovtól.