Húgysavcsökkentés diétával jellemzők

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kiderült, hogy a magas húgysavszint jelentősen növeli (főként nőkben) a szív‐ és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. • Mi is az a húgysav? • Mitől alakulhat ki a magas húgysavszint a vérben? • Lehet‐e a húgysavszintet csökkenteni és milyen módon? • Melyek azok az ételek, amelyek növelik a húgysavszintet, és melyeket fogyaszthatjuk a húgysavszint emelkedésének kockázata nélkül? A dietetikus szerző hasznos tanácsaival és útmutatásával, valamint mintaétrenddel és számos recepttel segít a kérdéseink megválaszolásában. A szerzőről: Gyurcsáné Kondrát Ilona Dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára és a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének vezetőségi tagja. 1978 óta dolgozik az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben terápiás dietetikusként, 1985 óta vezető dietetikusként. Számos könyv étrendi fejezetének szerzője. Oktatói, klinikai tanácsadói és szakmai munkája elismeréseként 2007‐ben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az Év Terápiás Dietetikusa Díjjal tüntette ki.