Kertészeti ágazatok szervezése és ökonómiája jellemzők

A könyv a 4 kötetesre tervezett Mezőgazdasági vállalkozások szervezése és ökonómiája című sorozat 3. köteteként kerül kiadásra. A könyv részletesen tárgyalja a lakosság élelmiszerellátása nézőpontjából fontos nagy kertészeti ágazatok (zöldség, gyümölcs, szőlő) termelésének szervezését és ökonómiáját, valamint az életkörülmények alakulásában szerepet játszó további kertészeti ágazatok (dísznövény, gyógynövény) fontosabb hasonló ismereteit. A szerző nagy hangsúlyt helyez a magyarországi természeti-, üzemi-, munkaerő-foglalkoztatási-, szakismereti-, paci- és fogyasztási tényezők szerepére a gazdaságosság követelményeinek érvényesítésében. A könyv kellő körültekintéssel foglalkozik minden kertészeti ágazatnál a várható EU- csatlakozás prognosztizálható hatásaival és az azokhoz való lehetséges alkalmazkodással is