LaCie 2big Thunderbolt 2 - 12TB jellemzők

  • Villámgyors, akár 420MB/s adatátviteli sebesség
  • Két Thunderbolt 2 csatlakozó a 4K munkafolyamatokhoz
  • Innovatív dizájn, RAID megbízhatósággal
  • USB 3.0 PC és Mac® kompatibilitással
  • Dizájn: Neil Poulton

Újraterveztük a 2big-et, és az apróbb fejlesztések helyett arra törekedtünk, hogy valami forradalmit alkossunk. Az új indusztriális dizájn megváltoztatja a külső adattárolókról kialakított képet, és új standardot állít a sokoldalúság és megbízhatóság szempontjából is. A Thunderbolt 2 csatlakozó és a hardveres RAID támogatás fantasztikus teljesítményt eredményez.

Thunderbolt 2 sebesség a 4K korszakhoz

A Thunderbolt 2 technológiának köszönhetően a csatlakozó már nem a teljesítmény visszafogója. A hardveres RAID merevlemezek 7200 RMP-en teljesítenek, ami akár 420 MB/s adatátviteli sebességet is lehetővé tesz. Ezzel a sebességgel videószerkesztők több tömörítetlen 10-bit stream 2K videót is szerkeszthetnek, vagy visszajátszhatnak tömörített 4K videókat. Fotósok nyugodtan böngészhetnek masszív RAW könyvtárakat, késések nélkül. És hála a DisplayPort 1.2-es támogatásnak, nagy felbontású, akár 4K-s monitort is daisy chainbe lehet kötni.

Professzionális munkakörnyezethez illeszkedő sokoldalúság

Az USB 3.0 és a  Thunderbolt 2 csatlakozókkal a LaCie 2big a lehető legjobb sebességet hozza ki a PC-dből Macedből. Az exFAT támogatásnak és a hardveres RAID támogatásnak köszönhetően úgy tudsz csatlakozni PC-hez vagy Machez, hogy nem veszíted el a RAID konfigurációdat.

A Thunderbolt 2 továbbra is támogatja az akár hat eszközre is kiterjedő daisy chaint, csupán egy kábellel, ami a csomag része. Ez azt jelenti, hogy akár öt LaCie 2big-et és egy 4K kijelzőt is hozzáköthetsz egy számítógéphez. Kapacitás, gyorsaság és kényelem – egyszerre.

Hardveres RAID a sebességért és a biztonságért

Azon túl, hogy kompatibilitást biztosít szinte minden számítógéphez, a hardveres RAID fenntartható teljesítményt és nagyobb biztonságot is eredményez. A LaCie 2big választható RAID módjai megadják neked azt a rugalmasságot, hogy a saját igényeidhez szabd az eszköz működését. Bár nagyon egyszerű megváltoztatni a RAID-módot, véletlenül biztos, hogy nem fogod tudni elállítani. Ha a 0-án hagyod a RAID-et (FAST), akkor maximalizálod a gyorsaságot és a kapacitást az adott munkádhoz, amit aztán gyorsan archiválhatsz más tárolóra.

Vagy állítsd 1-es vagy Mirroring üzemmódba a RAID-et (SAFE), ami adatbiztonságot nyújt neked arra az esetre, ha meghibásodna a merevlemez. És hála a gyorsan cserélhető lemezeknek, adatvesztés és megszakítás nélkül tudod gyorsan cserélni az adathordozókat az eszköz elején. Még a RAID 1 is meggyőző sebességet produkál, így könnyebben, gyorsabban és ezért gyakrabban tudsz biztonsági mentéseket készíteni. A LaCie JBOD-t is lehetővé tesz, azaz az összes lemezt kezelheted különállókként is.

Innovatív dizájn, átütő használhatóság

A 2big-et úgy alkottuk meg, hogy újraalkossuk az indusztriális dizájnt, de közben a megbízhatóságra és a felhasználhatóságra koncentráltunk.

Professzionális szoftveres csomag

A LaCie 2big az összes szoftveres megoldást felvonultatja, amire a professzionális felhasználóknak szükségük lehet. Biztonsági mentéseket készíthetsz, ami Time Machine és Windows Backup kompatibilis, a LaCie Private-Public szoftverrel pedig AES 256 bites titkosítással védheted le jelszóval azokat a fájlokat, partíciókat, lemezeket, amikhez nem szeretnéd, hogy mások hozzáférjenek.