LaCie 8big Rack Thunderbolt 2 - 48TB jellemzők

  • Akár 1330 MB/s adatátviteli sebesség 4K-s videók szerkesztéséhez
  • 8 merevlemez rekesz egy 1U-s rack-ben, tökéletes kapacitás és sűrűség
  • Két Thunderbolt 2 csatlakozó a tárhelybővítéshez
  • Hardveres RAID és teljes komponens redundancia
  • Dizájn: Neil Poulton

A LaCie 8big Rack tárhely a 4K munkafolyamatok új királya. Hatalmas tárhely, nagy sebesség, kis méret.

Thunderbolt 2 sebesség a 4K korszakhoz

A Thunderbolt 2 technológiának köszönhetően a csatlakozó már nem a teljesítmény visszafogója. A hardveres RAID merevlemezek 7200 RMP-en teljesítenek, ami elképesztő, akár 1330 MB/s adatátviteli sebességet is lehetővé tesz. Ezzel gyakorlatilag bármilyen munkafolyamatot, fájlmozgatást vagy biztonsági mentést egyszerűen elintézhetsz. A videó- és képszerkesztők ezután közvetlenül RAW fájlokból dolgozhatnak Apple Final Cut Próban vagy Adobe Premiere-ben, valós időben nyomon követve a szerkesztést, miközben nem romlik a minőség. Nem kell gyengébb minőségűre konvertálnod a fájljaidat, csak hogy gyorsabban szerkeszthesd őket. A profi fotósok ezután egész RAW könyvtárakat böngészhetnek és szerkeszthetnek Adobe Lightroomban vagy Apple Aperture-ben, késések nélkül. Az Avid® Pro Tools® felhasználók úgy keverhetnek egyszerre akár több száz számot, hogy a hangminőség a lehető legjobb marad.

Golyóálló megbízhatóság

A teljes komponens redundancia miatt a LaCie 8big Rack nagyfokú és professzionális adatbiztonságot nyújt. A merevlemezek, a ventillátorok és a tápegységek is teljes egészében és gyorsan cserélhetők. A hardveres RAID 5/6 pedig a merevlemez meghibásodása esetén bekövetkező adatvesztés ellen nyújt védelmet, miközben a sebességről sem kell lemondanod.

A 8big Rack innovatív hűtőrendszere meghosszabbítja az eszköz élettartamát. Három nagy hatékonyságú, hőszabályozott ventillátor hűti a merevlemezeket. Alattuk a fémlemezek elvezetik a hőt, így hideg levegő kerül a lemezekre, míg a meleg levegőt elvezetik a ventillátorok.

A legerősebb I/O, újratervezve

A Thunderbolt technológia újrafogalmazta azt, amit a külső adathordozókról gondoltunk, legyen szó gyorsaságról vagy sokoldalúságról. A Thunderbolt 2 potenciálisan 20 Gb/s sebességet tesz lehetővé, amivel párhuzamosan lehet RAW 4K videókat szerkeszteni és nézni. A DisplayPort 1.2 támogatásnak köszönhetően pedig daisy chain módon nagyfelbontású (akár 4K) monitorokat is összeköthetsz.

A magas teljesítmény mellett a Thunderbolt 2 sokkal egyszerűbb csatlakozást tesz lehetővé, mint a Fibre Channel. Csak csatlakoztasd a LaCie 8big-et a számítógéphez a Thunderbolt kábellel, és az operációs rendszer azonnal felismeri a meghajtót. A plug and play megoldás mellett a Thunderbolt 2 olcsóbb megoldás is, mint a Fibre Channel. A Thunderbolt technológia az optikai kábeleket is támogatja, ami azt jelenti, hogy a LaCie 8big Rack-et akár egy 60 méterrel odébb lévő számítógéphez is csatlakoztatni tudod.

A Thunderbolt 2 emellett továbbra is támogatja, hogy akár 6 eszközt is összeköthetsz daisy chain módon egy számítógéppel, egy kábellel (a csomag része). Ez azt jelenti, hogy akár 36 LaCie 8big-et köthetsz a hat Thunderbolt 2 csatlakozóval rendelkező Mac Pródhoz. Hatalmas kapacitást érhetsz el sokkal kisebb fizikai teret véve igénybe.

Megoldások profiknak

A LaCie RAID Manager szoftverrel egyszerre konfigurálhatod és nyomon követheted (e-mailes értesítéseket is küld a rendszer) a LaCie 8big összes merevlemezének RAID konfigurációját, amelyek egy munkaállomáshoz vannak kapcsolva.

RAID 0▲,1 (csak két lemezes konfigurációban), 5, 6, 10 és JBOD beállítási lehetőségek. A RAID Manager szoftver a RAID migrálást is támogatja, így úgy tudsz a 4 lemezes RAID 4-ről a 8 lemezes RAID 5 beállításra váltani, hogy közben nem vesznek el az adataid.