NAGY TEAENCIKLOPÉDIA jellemzők

Jünnan, sencha, oolong, ceylon, assam, darjeeling - megannyi különös név, s mind a nagy teatermő vidékek világát idézi. A kínai szent teakertektől a Himalája ködében burjánzó ültetvényekig óriási területeken szüretelik, válogatják és keverik a teafélék sokaságát. És hogy az apró tealevelek nemcsak illatosak, hanem szépek is azt Christine Fleurent nagyszerű fotói bizonyítják. E könyv, s szerzője, Gilles Bochard a tealevél - latin nevén Camellia sinensis - történetével is megismerteti az olvasót; elmondja a teához fűződő legendákat, szertartásokat, ceremóniákat, a jó teakészítés titkait, sőt, azt is, hogy milyen kitűnő lehetőségeket sugall az illatos tea a gasztronómiának. Füstös teával készült kacsa, teagőzben főtt nyelvhal, rózsateás eper, datolyás, darjeelingos sütemény -Michele Charles új és eredeti ízekkel lepi meg e pompás albumban mindazokat, akik nem idegenkednek a merészebb konyhai fortélyoktól.