Silver jellemzők

Hosszú John Silver saját kabinjába bezárva, lázrohamokkal viaskodva úton van Anglia felé, ahol már csak az akasztófa vár rá. A gyilkos, az összes tengert bejárt leghíresebb kalózt az az ember árulta el, akit ő fiaként szeretett. Ám Silvert még a kabin négy fala között sem hagyja el harci kedve: elhatározza, bosszút áll árulóján.
Silver történetének lapjain Stevenson "A kincses sziget" című műve éled újra. Az eredeti szereplők jellemén változtatva, és újabb alakokat teremtve a félelmetes kalóz elmeséli életét, azt, hogy a Bristol sikátorait bejáró, éhező fiú hogyan vált -gyilkosságok révén- hajókat elsüllyesztő, rettegett kalózkapitánnyá.
Az olvasó részese lehet a hosszú éveken át tartó kalandnak. Silverrel együtt bejárhatja a tengereket, és végül a rejtvényeket megfejtve megtalálhatja a kincset.
Ám a történet ezzel még nem ér véget. Silver nem csupán életét tárja elénk, hanem a kalandvágyóbb olvasókat újabb gondolkodásra is sarkallja: írása sorai között elrejti a kincshez vezető utat. És ha az olvasó maga is olyan vállalkozó szellemű, mint a kapitány, elindulhat egy újabb kincskeresésre.