Táplálkozástudományi kalauz jellemzők

Az első magyar nyelvű orvosi kézikönyv, amelyben összegyűjtve megtalálhatók a mindennapi orvosi munka során a leggyakrabban alkalmazott táplálkozástudományi ismeretek. • Az alapokkal foglalkozó fejezetben többek között a klinikai jelentőségű tápanyagtáblázatokat, RDA, AI értékeket gyűjtöttük össze, életkori bontásban. • A vizsgálatokkal foglalkozó fejezet a malnutritio, az elektrolitzavarok és más, táplálkozással összefüggő betegségek felismerését hivatott elősegíteni összefoglaló táblázataival és a felmérő kérdőívmintákkal. • A diétákról szóló fejezet átfogó táblázatokkal segíti az egyes diéták irányelveinek gyors áttekintését. • Kuriózumnak számít a táplálék–gyógyszer interakciókkal és a dietetikai számításokkal foglalkozó, szintén gyakorlatorientált fejezet. • A mindennapi betegellátó munkát segíti az egyes tünetek enyhítésében alkalmazott dietetikai módszereket összefoglaló rész. • Minden klinikusnak fontos információval szolgál az enteralis táplálásról szóló összefoglaló fejezet. Kiadványunk könnyen hordozható méretében óriási adatbázis és olyan gyakorlati információk sokasága rejlik, amely egyedülállóvá teszi a hazai szakkönyvek palettáján, ezért magyar nyelvű kiadása is méltán számíthat nagy népszerűségre.