Zöldfűszerek a konyhában jellemzők

"(...) Ebben a könyvben számos vadon termő és kerti fűszernövényt, valamint konyhai felhasználási lehetőségeiket mutatjuk be. A Receptek c. fejezetben számtalan kipróbált receptet ismerhetünk meg, valamint tájékozódhatunk a fűszernövények tartósításának és tárolásának lehetőségeiről. A Fűszerek A-tól Z-ig c. fejezetben pedig közreadjuk nemcsak a fűszernövények megjelenésével, betakarításával és előfordulásával kapcsolatos alapvető ismereteket, hanem bemutatjuk feldolgozásukat, élettani hatásukat és speciális tulajdonságaikat is. A fűszernövények begyűjtésére legalkalmasabbak a tavaszi és nyári hónapok, de a növényházakból, fűszerkertekből és külföldről származó fűszerek a piacról egész évben beszerezhetők. Aki saját háztartásában szárított, fagyasztott, sózással tartósított fűszereket, fűszersókat vagy ecetben, olajban, eltett fűszernövényeket bőségesen tart, annak főzés közben mindig kéznél van a megfelelő fűszer." (Renate és Fridhelm Volk)