Zöldségek termesztése a kiskertben jellemzők

"Lassan már mindenki számára magától értetődő, hogy az egészséges táplálkozás elképzelhetetlen zöldségek fogyasztása nélkül. Magas rost- és vitamintartalmukkal hozzájárulnak az emberi szervezet kiegyensúlyozott kiegyensúlyozott működéséhez, ugyanakkor változatos íz- és színviláguk gazdagítja ételeinket. Aki kiskerttel rendelkeznek, egyre többen használják ki annak lehetőségét, hogy saját maguk által létrehozott konyhakertjükben termeljék meg a családjuk számára szükséges zöldségféléket. Így nem utolsó sorban mindig friss és ellenőrzött minőségű zöldség kerülhet az asztalra.
A sorozatunkban megjelent Zöldségek termesztése a kiskertben című könyv hasznos információkkal szolgál szakszerű és eredményes zöldségtermesztéshez. A zöldségtermő növényekről szóló áltanos tudnivalók tartalmazzák a növények beltartalmi értékeit, élettani igényeiket, szaporítási módjukat, ápolásuk mikéntjét. Tanácsokat kaphatnak arra vonatkozóan, hogyan tervezzük meg és alakítsuk ki a zöldségkertünket vagy éppen fóliaházunkat, és betekintést nyerhetünk a biokertészkedés alapjaiba. A legfontosabb zöldségnövények jellemzőit, ajánlott fajtáit, valamint a telepítésükre, gondozásukra és felhasználásukra vonatkozó ismereteket növénycsoportonként taglalja. Segítséget nyújt tovább néhány kedvelt fűszernövény termesztéséhez is." (a Kiadó)