Gördeszka vásárlásakor több tényezőt is mérlegelni kell, ráadásul nem van egy-két tényező, amivel nem árt, ha tisztában vagyunk már a vásárlás előtt is.

Gördeszka kezdőknek

Általában egy viszonylag vastag és nehéz gördeszka az előnyös a kezdőknek. Ez azért fontos, mert egy vastag és nehéz gördeszka megkönnyíti, hogy az egyensúlyozást a deszkán.

Lap

Kezdőknek az olyan gördeszka ajánlott, aminek sima a felülete. A keskenyebb típusú lapok a kevésbé magas sportolóknak ajánlottak.

Függő

A függő típusa inkább már a trükközések elsajátítására alkalmas, kezdőknek még nem fontos szempont. Ám azért szóljunk róla. A közepes – mid függő haladási sebesség szempontjából fontos és alkalmazkodnak az extrémebb terepekhez. Az alacsony – low függő a trükkök szempontjából hasznos, és általában alacsonyabb kerekekkel alkalmazzák, hogy a trükkök kivitelezése könnyebb legyen.

A gördeszkások körében a közepes függők a legjobban elterjedtek.

Védőfelszerelés

Mint minden extrém sportnál, így a gördeszkánál is az egyik legfontosabb a megfelelő védőfelszerelés: a csukló-, váll-, kar- és térdvédő. A védőfelszerelés akkor jó, ha szorosan illeszkedik a test vonalaihoz.

A megfelelő cipő beszerzése is fontos lehet. A deszkás cipők laposak, redős, széles talpuk van, hogy jobban lehessen hajtani a deszkát és könnyebben tudjunk fékezni.

Ár

Mint ahogy mindennél, a gördeszkánál sem jelenti feltétlenül az alacsonyabb ár az alacsonyabb minőséget is, bár azért van összefüggés a kettő között. A 10 000 Ft alatti gördeszkák esetében óvatosan vásároljunk, mivel nagyon sok olyan deszka van ami jó minőségűnek tűnik, de sajnos nagyon silány anyagból készülnek, így a javítással és a cserealkatrészekkel több költségünk lesz később, mint amibe a deszka került.