Bemutatta az Apple az iPhone 6s-t és az iPad Prót Bemutatta az Apple az iPhone 6s-t és az iPad Prót

Az Apple szeptember 9-én bejelentette, melyek lesznek a legújabb termékeik. Bemutatták többek között az iPhone 6s-t és iPhone 6s Plust, a teljesen új iPad Prót, és megújult az Apple TV is.

iPhone 6s és 6s Plus

Az iPhone 6 után megérkezett az iPhone 6s és a nagyobb kijelzőjű 6 Plus. A kijelző mérete megegyezik az előző generációjéval. Az új iPhone kameraminősége 12 pixeles, az előlapi kamera pedig 5 pixeles, valamint tökéletes 4K-s videókat rögzíthetünk. Gyorsabb lett az LTE és Wi-Fi.

A nagy különbség a régebbiekhez képest, hogy iOS 9-cel érkezik majd az új készülék. A legnagyobb újítás a 3D Touch beépítése, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja a különböző alkalmazások használatát. Az új 3D Touch technológiával akár olyan dolgokat is véghez tudunk vinni, amik eddig lehetetlenek voltak: a képernyő érzékeli, milyen erősen nyomjuk, ezáltal gyorsabban és könnyebben kezelhetünk alkalmazásokat.

Külső változások terén az egyik nagy újítás, hogy egy új színnel bővült a paletta: mostantól rózsaarany iPhone birtokosai is lehetünk majd.

iPad Pro

Az iPadek terén nagy változás történt. Jön az új iPad mini 4, amiről a keynote-on nem esett ugyan szó, hiszen sokkal nagyobb figyelem terelődött az iPad Próra. Ez a készülék lesz az iPadek sorában az eddigi legnagyobb, 12,9 colos.

A nagysága nem csak a kijelzőméretben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy felbontása 2732×2048 pixel, teljesítménye pedig már-már vetekszik egy-egy asztali számítógéppel is. Az iPad Próban négy hangszórót helyeztek el.

Különlegesség, hogy különféle kiegészítőket is bemutattak: megjelent a Smart Keyboard és az Apple Pencil is.

Az iPad Pro asztroszürke, ezüst és arany színekben jelenik meg. Egyszerre könnyű, vékony és hatalmas.

Apple TV

Az alkotók újragondolták az Apple TV-t is. Egy teljesen új távirányítót kapott a készülék, ami érintésérzékelővel és giroszkóppal egészült ki.

Újítás még, hogy – angolul ugyan – de kommunikálhatunk is a tévékészülékkel, azaz akár egy mondattal válogathatunk a filmek közül, amit nézni szeretnénk, anélkül kereshetünk, hogy hozzá kéne nyúlnunk bármilyen eszközhöz.

Beépült az AppStore is, innentől kezdve akár játékokat és alkalmazásokat is letölthetünk és játszhatunk a televízión.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?