Mall.hu webáruház teszt Mall.hu webáruház teszt

Megnéztük, hogy az egyik legnagyobb hazai webáruház a Mall.hu hogyan teljesít webáruház tesztünkön. Rendeltünk tőlük egy digitális hőmérőt – a karácsonyi forgatag kellős közepén – és kíváncsiak voltunk, mennyire gördülékenyen tudjuk visszaküldeni. Nézzük az eredményt.

RENDELÉS  4/5

Előnyök

A Mall.hu weboldala letisztult, szép, átlátható, nagyon jól el lehet igazodni rajta. Rengeteg információ fenn van, ami a vásárlással kapcsolatos, vannak gyakran ismételt kérdések és teljes körű tájékoztatás minden jogunkról, kötelezettségünkről vásárlóként. A vásárlás nem regisztrált felhasználóként kezdtük meg, és volt lehetőség arra, hogy akár regisztráció nélkül befejezzük a vásárlást, de egy nagyon szép felületen kínálta a regisztrációt a vásárlás folyamata közben is. A vásárlási folyamat 5 lépésből áll: kosár – belépés – cím megadás – szállítás fizetés – rendelés. Végig nagyon jól látható, hogy hol tartok a rendelési folyamatban.

Sok fizetési mód közül válaszhatok: készpénzzel, banki átutalással és bankkártyával is. A megrendelés leadása után e-mailes visszaigazolás érkezik, az e-mailben pedig található egy nagyon jó ábra arról, hogy hogyan jut el a termék hozzám, ami segít megérteni, hogy milyen lépésekre számíthatok még: pl. házhozszállítás előtt sms-re, átvételi pont esetén e-mailre.

Hátrányok

Csak egyedi regisztrációra van lehetőség, nincs facebookos vagy google-s bejelentkezési lehetőség. Ha a rendelés során visszalépek valamelyik korábbi mezőre, akkor újból végig kell mennem a következő lépéseken, még akkor is, ha már nem állítanék be rajtuk semmit. A kosárban még nem látszik és nem egyértelmű, hogy ingyen van-e vagy kell-e fizetnem szállítási díjat, és ha igen mennyit.

SZÁLLÍTÁS  4/5

Előnyök

Lehetőség van a terméket kiszállíttatni futárral vagy 3 átvételi pont közül választani, amelyek közül kettő budapesti, egy székesfehérvári. A rendszer jelzi, hogy várhatóan mikor szállítják a terméket, és nyomon tudom követni a terméket, mivel folyamatosan e-mail értesítéseket is kapok a várható kiszállításról. Bár később szállították ki, ez valószínűleg vagy épp a karácsonyi tömeges vásárlásnak, vagy annak volt köszönhető hogy épp az adott termék nem volt raktáron. A korábbi mall.hu-s rendelési tapasztalataink azonban jók voltak, mindig akkorra szállították ki, amikorra ígérték, így ebből az egy esetből semmiképp sem vonunk le negatív tanulságokat. A szállítás napján reggel sms és a számlát tartalmazó e-mail érkezett, hogy aznap szállítják a csomagot. A hőmérő biztonságosan be volt csomagolva.

Hátrányok

A webáruházban nem egyértelmű, hogy mikor van szállítási díj és mikor nincs: némelyik terméknél van, némelyik terméknél nincs. Ha nem ingyenes, akkor 990 Ft DPD futárral és további 249 Ft-ot kell fizetni akkor, ha utánvéttel vásároljuk a terméket. Nem beállítható, hogy mikorra kérjük a szállítást, ráadásul a mi termékünk sokkal később érkezett meg, mint ami becsült szállítási idő volt. A csomagolás nem borítékban volt, így sajnos visszaküldésre alkalmatlan volt.

VISSZAKÜLDÉS 3/5

Előnyök

Lehetőség van visszaküldésre és visszavitelre is a Nagytétényi úti raktárba. Ráadásul a mall.hu a 14 napos visszaküldési lehetőséget kibővítette 65 naposra, igaz, akkor már ajándékutalvány formájában vásárolható le. A honlapon található részletes tájékoztatás arról, hogy milyen formában kell jelezni az elállást.

Hátrányok

Az e-mailünkre, amit küldtünk az elállásról, csak sokkal később kaptunk választ. Közben visszaküldtük postán a terméket, így már azt jelezték ők is, hogy látják, hogy a termék náluk van, de arról nem kaptunk tájékoztatást, hogy a pénzünket hogyan kaphatjuk vissza.

a globalplaza.hu értékelése  4/5

Összességében rendben volt minden a rendeléssel, a mall.hu webáruháza nagyon vásárlóbarát, részletes tájékoztatással, szép weboldallal. A kiszállítás is rendben volt, azt az egy apróságot kivéve, hogy később jött a termék, mint amikorra ígérték. A visszaküldés folyamatán lehetne javítani, az mindenképp negatívum, hogy nem kaptunk semmilyen információt személyre szabottan a visszaküldéssel kapcsolatban.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

4.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Webáruház tesztek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Kedvezményes nappali bútorok a Praktikertől.