Mall.hu webáruház teszt Mall.hu webáruház teszt

Megnéztük, hogy az egyik legnagyobb hazai webáruház a Mall.hu hogyan teljesít webáruház tesztünkön. Rendeltünk tőlük egy digitális hőmérőt – a karácsonyi forgatag kellős közepén – és kíváncsiak voltunk, mennyire gördülékenyen tudjuk visszaküldeni. Nézzük az eredményt.

RENDELÉS  4/5

Előnyök

A Mall.hu weboldala letisztult, szép, átlátható, nagyon jól el lehet igazodni rajta. Rengeteg információ fenn van, ami a vásárlással kapcsolatos, vannak gyakran ismételt kérdések és teljes körű tájékoztatás minden jogunkról, kötelezettségünkről vásárlóként. A vásárlás nem regisztrált felhasználóként kezdtük meg, és volt lehetőség arra, hogy akár regisztráció nélkül befejezzük a vásárlást, de egy nagyon szép felületen kínálta a regisztrációt a vásárlás folyamata közben is. A vásárlási folyamat 5 lépésből áll: kosár – belépés – cím megadás – szállítás fizetés – rendelés. Végig nagyon jól látható, hogy hol tartok a rendelési folyamatban.

Sok fizetési mód közül válaszhatok: készpénzzel, banki átutalással és bankkártyával is. A megrendelés leadása után e-mailes visszaigazolás érkezik, az e-mailben pedig található egy nagyon jó ábra arról, hogy hogyan jut el a termék hozzám, ami segít megérteni, hogy milyen lépésekre számíthatok még: pl. házhozszállítás előtt sms-re, átvételi pont esetén e-mailre.

Hátrányok

Csak egyedi regisztrációra van lehetőség, nincs facebookos vagy google-s bejelentkezési lehetőség. Ha a rendelés során visszalépek valamelyik korábbi mezőre, akkor újból végig kell mennem a következő lépéseken, még akkor is, ha már nem állítanék be rajtuk semmit. A kosárban még nem látszik és nem egyértelmű, hogy ingyen van-e vagy kell-e fizetnem szállítási díjat, és ha igen mennyit.

SZÁLLÍTÁS  4/5

Előnyök

Lehetőség van a terméket kiszállíttatni futárral vagy 3 átvételi pont közül választani, amelyek közül kettő budapesti, egy székesfehérvári. A rendszer jelzi, hogy várhatóan mikor szállítják a terméket, és nyomon tudom követni a terméket, mivel folyamatosan e-mail értesítéseket is kapok a várható kiszállításról. Bár később szállították ki, ez valószínűleg vagy épp a karácsonyi tömeges vásárlásnak, vagy annak volt köszönhető hogy épp az adott termék nem volt raktáron. A korábbi mall.hu-s rendelési tapasztalataink azonban jók voltak, mindig akkorra szállították ki, amikorra ígérték, így ebből az egy esetből semmiképp sem vonunk le negatív tanulságokat. A szállítás napján reggel sms és a számlát tartalmazó e-mail érkezett, hogy aznap szállítják a csomagot. A hőmérő biztonságosan be volt csomagolva.

Hátrányok

A webáruházban nem egyértelmű, hogy mikor van szállítási díj és mikor nincs: némelyik terméknél van, némelyik terméknél nincs. Ha nem ingyenes, akkor 990 Ft DPD futárral és további 249 Ft-ot kell fizetni akkor, ha utánvéttel vásároljuk a terméket. Nem beállítható, hogy mikorra kérjük a szállítást, ráadásul a mi termékünk sokkal később érkezett meg, mint ami becsült szállítási idő volt. A csomagolás nem borítékban volt, így sajnos visszaküldésre alkalmatlan volt.

VISSZAKÜLDÉS 3/5

Előnyök

Lehetőség van visszaküldésre és visszavitelre is a Nagytétényi úti raktárba. Ráadásul a mall.hu a 14 napos visszaküldési lehetőséget kibővítette 65 naposra, igaz, akkor már ajándékutalvány formájában vásárolható le. A honlapon található részletes tájékoztatás arról, hogy milyen formában kell jelezni az elállást.

Hátrányok

Az e-mailünkre, amit küldtünk az elállásról, csak sokkal később kaptunk választ. Közben visszaküldtük postán a terméket, így már azt jelezték ők is, hogy látják, hogy a termék náluk van, de arról nem kaptunk tájékoztatást, hogy a pénzünket hogyan kaphatjuk vissza.

a globalplaza.hu értékelése  4/5

Összességében rendben volt minden a rendeléssel, a mall.hu webáruháza nagyon vásárlóbarát, részletes tájékoztatással, szép weboldallal. A kiszállítás is rendben volt, azt az egy apróságot kivéve, hogy később jött a termék, mint amikorra ígérték. A visszaküldés folyamatán lehetne javítani, az mindenképp negatívum, hogy nem kaptunk semmilyen információt személyre szabottan a visszaküldéssel kapcsolatban.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

4.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Webáruház tesztek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Tavaszi megújulás az Auchan szépségápolási termékeivel

Tavaszi megújulás az Auchan szépségápolási termékeivel

Akciós szépségápolási termékek, kozmetikumok és elektromos szépségápolási eszközök az Auchan akciós katalógusából.

Napi akciók hétvégén az Auchanban

Napi akciók hétvégén az Auchanban

Figyeld az aktuális Auchan katalógust spórolj csütörtöktől a napi akciókkal!

Használt telefonodért most olcsóbban kapod a Samsung S9-et a Media Marktban

Használt telefonodért most olcsóbban kapod a Samsung S9-et a Media Marktban

Cseréld le régi telefonod a Media Marktban, és szerezd be a Samsung új csúcsmobilját akár 30 000 Ft kedvezménnyel!