JYSK webáruház teszt JYSK webáruház teszt

A JYSK tíz éve jelent meg a Magyarországon és mára már 71 üzlettel rendelkezik országszerte. Olcsó és praktikus termékeivel hamar népszerűvé vált. Webáruháza egy éve nyitott meg ahol több ezer lakberendezési termék rendelhető pár napos szállítással.

A JYSK webáruháza letisztult, gyors és könnyen kezelhető. Próbavásárlásunk során egy leopárdos plédet rendeltünk, amit a Black Friday akciójuknak köszönhetően 10 900 Ft helyett 5 000 forintért rendelhettük meg november 27-én. A vásárlás után a megrendelt terméket visszavittük, éltünk az elállási jogunkkal.

RENDELÉS 4/5 pont

Előnyök

A JYSK is odafigyel arra, hogy webáruháza állandóan kínáljon valamilyen akciót, szezonális ajánlatot. Az akciók és termékek szép tálalása meghozza a vásárlási kedvet. A vásárlással kapcsolatos tájékoztatás remek, a Vevőszolgálat menüpontban minden szépen le van írva, GYIK-től kezdve az elállási jogig. A JYSK-nél nincs regisztráció, nincs belépés, ezek nem szükségesek a vásárláshoz – ez egyben praktikus, mert gyorsítja a vásárlási folyamatot, de ugyanígy hátrány is, hiszen a törzsvásárlóknak újra meg újra meg kell adniuk ugyanazokat az adatokat. A virtuális pénztárban láthatjuk a termékek árát, szállítási díját és a kedvezmények mértékét, ÁFA tartalmat és a szállítási időt is.

A vásárlási folyamat négy lépésből áll, szuper egyszerű, jól vezeti a vásárlót. Kétféle fizetési lehetőség közül választhatunk: utánvét, ami + 100 Ft költséggel jár, vagy a kártyás fizetés, amit a PayU fizetési szolgáltató biztosít.

JYSK webáruház teszt

A rendelés visszaigazoló e-mailben a kiszállítás várható ideje mellett a 14 napos elállási jogról, reklamációs lehetőségekről és ügyfélszolgálat elérhetőségeiről is tájékoztatnak. Jó pontnak számít, hogy a rendelésről SMS-ben is kaptunk visszaigazolást.

A klasszikus webáruházas megrendelés mellett praktikus (és egyben furcsa is) a „Click & Collect” szolgáltatás, amivel összegyűjthetjük a termékeket a webshopban és azokat az általuk kiválasztott JYSK üzletben vehetjük át. Nincs szállítási díj, nincs várakozás, hiszen nekünk kell érte menni, de előre összegyűjtik nekünk. Jó pont, hogy ha készen vannak, akkor erről SMS-t küldenek.

Hátrány

Kizárólag futáros (GLS) szállítási mód lézetik, mert a személyes átvételt már „Click & Collect”-nek hívják. Gyorsítja a vásárlási folyamatot, de bosszanthatja a visszatérő vásárlókat, hogy egyáltalán nincs vásárlói regisztráció. Az is kicsit faramuci, hogy ha a boltba kérjük az átvételt a „Click & Collect” szolgáltatással, nem fizethetjük ki online a termékek árát – pedig ezzel tovább gyorsíthatnánk az átvétel folyamatát. Utánvétes fizetésnél további 100 forintot számol fel a JYSK – ez ritka manapság.

SZÁLLÍTÁS  3,5/5 pont

Előnyök
„Rendelését elküldtük a számlát e-mailben küldtük” – ezt az SMS-t küldte el az ügyfélszolgálat telefonszámával a rendelés másnapján a JYSK. Ez praktikus és egyben meg is nyugtatja a vásárlót, hogy igen, történik valami. Rendelésünk esetében 2-4 napos szállítási időt igértek, amit betartottak, mert a péntek délután rendelt termék kedd 10 órakor megérkezett. A futár jókedvű és gyors volt. A pléd egy lezárt tasakban volt, amit szétszakítva lehetett hozzáférni a takaróhoz. Ez a hermetikus csomagolás megóvta a terméket, tiszta és jó illatú volt a pléd. Pár nappal később a JYSK küldött egy elégedettség felmérő kérdőívet, amivel utalványt is lehet nyerni. Értékelendő, hogy kiváncsiak a vásárlók véleményére.

JYSK webáruház próbavásárlás 

Hátrányok
A szállítási díjak után kutatni kellett az oldalon, amit az ÁSZF-ben találtunk meg. Nincs ingyenes kiszállítás, mindenért fizetnünk kell és ráadásul nem egységes árat, hanem súly alapján, ami egy 36 kg-os szekrény és vidéki címre való szállítás esetén 5 500 Ft-ba kerül. Kisebb csomagok esetében (35 kg alatt) a szállítási díj 790 Ft-tól 1 490 Ft-ig terjed. Amilyen jó volt az e-mailben való tájékoztatás, a csomagban semmi nem volt a szállítólevélen kívül. Az ingyenes kiszállítás hiánya és az utánvét 100 forintos felára lehúzta a szállítás pontozásukat.

VISSZAKÜLDÉS (elállás)  4/5 pont 

Előnyök
A weboldal és a visszaigazoló e-mail is nagyon jól tájékoztat az ellállási jogról és garanciáról. A weboldalon leírtak szerint ki kell tölteni az elállási nyilatkozatot (weboldalon van rá minta), amit postán vagy e-mailben kell elküldeni a JYSK-nek. Visszaigazolásuk után pedig postán, saját költségünkre küldhetjük vissza a terméket. Emellett a rendelést visszaigazoló e-mailben azt írják, hogy a terméket személyesen is visszavihetjük valamelyik áruházba, vagy kérhetjük, hogy a futár visszajöjjön a termékért, utóbbi esetében a szállítási költséget a vásárlónak kell állnia. Ez az ellentétes információ elbizonytalanított bennünket, ezért felhívtuk az ügyfélszolgálatot, ahol azt erősítették meg, hogy nyugodtan visszavihetjük a terméket az általunk választott áruházba. Így is tettünk, a Récsei Centerben található JYSK áruházat választottuk. A pénztárnál külön eladó, soron kívül foglalkozott velünk és három perc adminisztrálás után szó nélkül, kedvesen visszafizette a termék 5 000 forintos vételárát, a szállítási díjat nem, de ez nem is kötelező.

Hátrányok
Ahogy fentebb említettük a csomagban nem volt semmi az elállási jogról és nem volt nyilatkozatminta sem mellékelve. Ehelyett bogarásznunk kellett az oldalon található ÁSZF-et és az e-mailt, amiben ellentmondó információ volt. Ezt érdemes lenne összefésülniük.

ÖSSZESÍTÉS
JYSK webáruház - globalplaza értékelés 
 4/5 pont

A JYSK webáruházában rendelni nagyon egyszerű és gyors. De hiányzik a regisztráció, ami visszatérő vásárlóknak hátrány. Nincs ingyenes kiszállítás, nagyobb termékek kiszállítása meg meglehetősen drága. A kiszállítás gyors, SMS értesítés praktikus. Jónak mondható a tájékoztatás, de a termék visszajuttatásával kapcsolatban nem egyértelmű mi a teendő. A telefonos ügyfélszolgálat és a személyes ügyfélszolgálat is remekül kezelte problémánkat.

A JYSK webáruháza a hiányosságai mellett jó és korrekt. Bizalommal ajánljuk minden vásárlónak.

A webáruház tesztek és próbavásárlás során alkalmazott Webáruház teszt értékelési szempontjainkat itt olvashatod.

További webáruháztesztek és próbavásárlások itt »

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
Jysk

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Webáruház tesztek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Kedvezményes nappali bútorok a Praktikertől.