3 ok, amiért érdemes szódagépre váltani 3 ok, amiért érdemes szódagépre váltani

Egyre népszerűbbek az otthoni szódakészítők, ami nem is csoda, hiszen számtalan előnnyel rendelkeznek a PET palackos ásványvizekkel szemben. Ha még csak fontolgatod a beszerzését, mutatunk néhány érvet, amiért érdemes beruházni rá.

  1. Környezetbarát

Ugye neked is a fáj a szíved, amikor ránézel a számtalan, egyszer használt majd eldobott PET palackra? A szódagép talán legfontosabb előnye, hogy kiiktathatod annak az óriási mértékű műanyagyszemétnek a termelését, mellyel az ásványvíz-vásárlás együtt jár. Senkinek sem újdonság, hogy mekkora károkat okoz a PET palack a környezet számára, éppen ezért érdemes megfontolni minden olyan megoldást, ami alternatívát kínál rá.

A szódagépekhez többnyire tartozékként jár egy vagy több BPA mentes palack is, melyeket hosszú éveken át, folyamatosan tudsz használni, szemét termelése nélkül.

  1. Ahogy te szereted

Míg a csomagolt ásványvizek egy adott mértékű szénsavassággal bírnak, addig a szódagéppel készített verziót annyira csinálod szénsavasra, amennyire szeretnéd. Könnyedén szabályozhatod a mértéket a gomblenyomás hosszúságával. Így aztán valóban olyan szódát ihatsz, amilyet a legjobban szeretsz. 

  1. Kényelmes

Valljuk be, senki sem szeret mindennapi igényekért feleslegesen sokat bajlódni. A szódagép véget vet a karton ásványvizek folyamatos hazacipelésének és sokkal kényelmesebb megoldást nyújt arra, hogy mindig legyen otthon szénsavas víz. Egy patron nagyjából 60-80 liter szóda elkészítésére alkalmas, ami azt jelenti, hogy mialatt már 6-8 karton (40-50 palack) ásványvízzel megfordultál volna, azalatt egy percet sem kellett törődnöd a szódakészlet újratöltésével.

Persze a szódagépnek van egy egyszeri költsége, amire be kell ruházni. A jó hír azonban az, hogy a patron beszerzési költsége körülbelül megfelel az átlag ásványvíz árnak, így a mindennapokban nem jelent semmiféle extra kiadást a szódagép használata.

A Media Markt-ban több márka modelljei közül válogathatsz igazán kedvező, gyakran akciós áron. Ha kedvet kaptál, nézz körül itt.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?