TOP 10 budapesti bevásárlóközpont: melyik a kedvenc plázátok? TOP 10 budapesti bevásárlóközpont: melyik a kedvenc plázátok?

Mi, budapestiek igazán szerencsések vagyunk, hiszen a főváros tele van kisebb-nagyobb bevásárlóközpontokkal, plázákkal. Nemrég egy helyre gyűjtöttünk össze 28 budapesti bevásárlóközpontot, amiből szintén látszik, milyen könnyen elugorhatunk egy-egy ilyen nagyobb egységbe a fővároson belül.

És még ez sem minden: ebben az összeállításban ugyanis nem szerepelnek például a vásárcsarnokok vagy a komoly üzletsorral rendelkező hipermarketek. Úgyhogy talán nem is akkora tragédia, hogy plázastop, és hogy egy ideig elvileg nem épülnek majd újabb plázák.

No de mi alapján válasszuk ki, hogy melyik bevásárlóközpontba menjünk shoppingolni? Mi lehet a különbség köztük? A boltok? A távolság számít? Az, hogy van-e mozi? Vagy hogy milyen könnyen lehet parkolni?

Összeszedtük a mi kedvenceinket, megpróbáltuk megfogalmazni, hogy szerintünk melyik plázának mik az előnyei és hátrányai, de természetesen most is arra kérünk benneteket, hogy szavazzatok, mondjátok el, nektek melyik a kedvencetek!

Allee

Az Allee bevásárlóközpont 2009-ben nyitotta meg kapuit a főváros legnépesebb kerületében, Újbuda központjában, ezzel a főváros egyik legújabb és legmodernebb komplexuma. Az egykori Skála áruház helyén épült pláza környéke is megújult ekkor: a vásárcsarnok felőli részen sétálóutcát és közparkot alakítottak ki, a Bercsényi utca felől pedig alagút vezeti le az autós forgalmat a pláza alatti mélygarázsba.

Aréna Plaza

Az Aréna Plaza 159 üzletével az ország egyik legnagyobb bevásárló centruma. A 2007-ben megnyílt pláza hatalmas területen fekszik, kétszintes, 2800 férőhelyes parkolóval rendelkezik, mely a hét minden napján ingyenes. Lényegében minden komolyabb divatmárkának van üzlete az Arénában, ezek mellett pedig nemcsak éttermek, hanem egy 10 ezer négyzetméteres Tesco, valamint egy 22 termes mozi is várja a látogatókat.

Árkád

Árkád bevásárlóközponttal nemcsak Budapesten találkozhatunk, hiszen Győrben, Szegeden és Pécsett is van ilyen nevű pláza. A budapesti Árkád több mint 200 üzletet számlál, és az Árkád2 megnyitásával az övék lett Magyarország legnagyobb bérbe adható területével rendelkező bevásárlóközpontja. A 2-es metróval az Örs vezér teréig kell utazni, így a megközelítés nem okozhat problémát a belvárosból sem.

Campona

A Campona a város szélén, a XXII. kerületben található, így érthető a koncepció, hogy egész napos programra igyekszenek odacsábítani a vásárlókat. Azaz nemcsak a kb. 160 üzlet miatt érdemes kilátogatni, hanem a kényelmes padokkal, hangulatos kávézókkal bíró miliőért is, melyben helyet kap a Tropicarium és a Csodák Palotája is.

Corvin Plaza

A Corvin Plaza 2010 októberében nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt. A VIII. kerület szívében, a Corvin negyedben épült komplexum a régit igyekszik ötvözni az újjal: múlt század eleji bérházakat hasznosítottak, és ezek között épült fel a modern bevásárlóközpont. Az utóbbi években a Corvin sétány projekt keretében a környék is sokat fejlődött. A Corvin ma Budapest egyik legközpontibb, legkönnyebben megközelíthető plázája. Pluszpont jár azért, mert a honlapjukon mindig ellenőrizhető, hogy hány szabad parkolóhely van éppen a mélygarázsban.

Duna Plaza

A Duna Plaza kevésbé központi helyen, a 3-as metró Gyöngyösi utcai megállójánál található. A komplexum azonban egyáltalán nem kicsi: közel 200 üzlet, 7 termes multiplex mozi, 10 étterem és 1600 parkolóhely jellemzi. Elsősorban azok számára előnyös, akik amúgyis sokat utaznak a kék metróval.

KÖKI Terminál

2011 őszén adták át a 3-as metró déli végállomásánál, Kőbánya-Kispest megállóhelynél Budapest egyik legújabb plázáját. A KÖKI Terminál több mint 200 üzlettel és 5000 négyzetméteres hipermarkettel is rendelkezik. Hátránya, hogy a város szívéből a metró végállomásáig kell kiutazni, viszont a dél-pesti plázázókat jól ki tudja szolgálni a forgalmas csomópont mellett épült létesítmény.

Mammut

A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ Buda talán legfontosabb bevásárlóközpontja. Az egyik legfontosabb forgalmi csomópont, a Széll Kálmán tér mellett helyezkedik el, könnyen megközelíthető nemcsak metróval, hanem a 4-6 villamossal is. Két hatalmas épület köztük egy átkelőhíddal. A 105 ezer négyzetméteres plázában ráadásul egy 8 pályás bowlingklub is várja a kikapcsolódásra vágyókat.

MOM Park

A Magyar Optikai Művek egykori telephelyén épült MOM Park 2001-ben nyitotta meg kapuit, és ma is a XII. kerület elit plázájának számít. Maga a bevásárlóközpont egy olyan épületkomplexum része, 166 exkluzív lakást is tartalma a több mint 100 üzlet, 1540 helyes parkoló és a multiplex mozi mellett.

WestEnd

Talán a WestEnd City Centert kell a legkevésbé bemutatni. Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb területű bevásárlóközpontja, melyet 1999-ben adtak át, tulajdonosa pedig a Demján Sándor vezette TriGránit. A régi vasúti területen, a Nyugati pályaudvar közvetlen szomszédságában épült komplexumban egy 230 szobás Hilton Hotel is található. 400 üzlet, könnyű megközelíthetőség. Alighanem még ma is a WestEnd Budapest legfontosabb plázája.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

Nincs még értékelve, légy te az első!
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Sál, kendő Aktatáska Hajápolás Smink Gyerekruházat

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.