Íme 6 öregedésgátló bőrápoló összetevő! Íme 6 öregedésgátló bőrápoló összetevő!

Íme 6 öregedésgátló bőrápoló összetevő, amelyet minden nőnek használnia kellene, mielőtt betölti a 30-at!

Mi számít túl fiatalnak, hogy öregedésgátló életmódot folytassunk? Dr. Sherry Ingraham számára ez egy olyan kérdés, amellyel naponta találkozik a texasi bőrgyógyászati rendelőjében. "Ha a naptejre, mint a legfontosabb öregedésgátló szerre gondolsz, el kellene kezdened használni, amint tudod! Más szóval, itt az idő, hogy tisztába jöjj vele, melyek a számodra leginkább megfelelő bőrápolószerek, és még inkább: ismerned kell a kifürkészhetetlennek tűnő összetevőket a címkéjükön."

"Egy, a 20-as éveidben megalapozott állandó megelőző bőrápoló rutin rengeteget tehet azért, hogy megvédd, és megtartsd sejtjeid egészségét a 30-as éveidben is" – magyarázza Ingraham, és számos kulcs összetevőt említ.

"Amikor megveszel egy terméket, mindenképpen olvasd el a címkét, és tudd, hogy pontosan mit keresel. A cél, hogy megadd a bőrödnek azokat az összetevőket, illetve javítsd bőröd azon építőköveit, amelyek a fiatal éveidben megvannak." Igraham elárulja, melyik az a 8 öregedésgátló összetevő, amelyet minden nőnek ismernie kell 30 éves koráig, és túl azon. "Sohasem késő. A bőrödet ért változások kellemesek és mérhetőek lesznek."

Miért várjunk hát?!

1. Széles spektrumú fényvédő krém: 30 faktoros vagy afölötti!

"Ez kellene, hogy a kezelésed alapeleme legyen. Fontos, hogy széles spektrumú formulát válassz 40 faktorral vagy még többel. Azt tanácsolom a betegeimnek, hogy olyat válasszanak, amelyben cink is van. Ez az egyik legfontosabb összetevő, amellyel a smink termékekben is találkozol."

2. Alfa hidroxi savak

"A húszas éveid jelentős részében még mindig küzdhetsz pattanásokkal. A glikolsav, a tejsav és más alfa-hidroxi savak gyengéden radírozzák a bőrt, hogy puhább, ragyogóbb megjelenést biztosítsanak, és friss kollagént termeljenek. Célszerű lenne egy könnyű glikolsavas tonikkal vagy arclemosóval kezdened az ápolást a húszas éveidben, és egy antioxidánsokkal és glikolsavval teli szérumra váltanod a harmincas éveidben."

3. Antioxidánsok

"Az antioxidánsok nélkülözhetetlenek az öregedésgátlásban. Olyan szérumot vásárolj, amelyben kb. 15-20 százaléknyi C-vitamin van, hogy rendesen felszívódjon. A némelyik vörösborban megtalálható Resveratrol is kiváló antioxidáns."

4. Niacinamide

 "A Niacinamide egy fajta B3-vitamin. Nagyszerű tisztító és hidratáló hatással bír. Javítja a pigmentek állapotát, kiegyenlíti a bőr tónusát, és tisztítja a bőrt."

 5. Lipidek

"A bőrünk szárazzá és nehézkessé válhat, ám a lipidek visszaadják a bőr teltségét. A lipid tulajdonképpen "habarcs" a bőröd sejtjei közt, amely segíten megőrizni a bőröd ellenálló képességét."

6. Retinol

"A retinoidok az A-vitamin származékai. Előmozdítják az egészséges sejtanyagcserét, gátolják a pattanásos elváltozások kialakulását, és a pigmentációt is megakadályozzák. Retinolként, retinaldehidként, illetve retinsavként is megtalálhatod az összetevők között. A retinoidok esetében számos olcsóbb termék található, amelyek igen hatásosak, úgyhogy kicsivel nagyobb szabadságod van itt a vásárlás terén, mint az antioxidánsok esetében."

 A Vichy bőrápoló krémeinek megtekintéséhez kattints ide!

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?