Alcor Access Q781M tablet teszt

Az év vége felé az Alcor újabb termékeket dobott piacra, többek közt az Access Q781M fantázianévre hallgató phabletet. 

 

Az Access Q781M egy kis méretű, csupán 7" képátlójú tablet. Ezzel nem messze lépi túl egy nagyobb okostelefon méretét. Viszont a felbontásával könnyen versenyeznek a csúcstelefonok: csupán 1024x600 pixel jelenik meg a képernyőn. Előnyére szól, hogy az IPS multitouch kijelző kezelése könnyű, jó a válaszidő, a belátási szög és visszadja a színeket. 

 

Ami az eszköz hardverét illeti, ebben sem nyújt sokkal többet egy korszerű okostelefonnál: 1,3 GHz-es, 4 magos processzor hajtja és 1 GB RAM memóriája van. Az egyetlen, amit itt kiemelhetünk, a 8 Gb-os belső memória, amin könnyen elfér sok alkalmazás és adat. Ez ráadásul microSD kártyával még 32 gigával bővíthető.

 

Az Access Q781M legpraktikusabb oldala, hogy sokféle hálózati csatlakozásra képes: a beépített WiFi és 3G modemeken kívül van két rekesz SIM kártyáknak is, amiket akár párhuzamosan is használhatunk: egy hagyományos és egy MicroSIM hely. Viszont ahhoz, hogy mindez ilyen alacsony áron elérhető legyen, a gyártónak máshol kellett spórolnia; talán ennek az eredménye, hogy mindkét kamera teljesítménye elég gyenge. Az előlapi kamera 0,3 megapixele, és a hátlapi kamera 2 megapixele nem éri el a mai telefonok minőségét, és ezért nehezen kárpótol az, hogy LED-es vakuval is ellátták.

 

Az Access Q781M egy jóesetben is átlagos teljesítményűnek mondható kis tablet, az ára ehhez képest viszont még mindíg nagyon jó: 30 000 Ft 

 

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
ALCOR

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

Nincs még értékelve, légy te az első!
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Táblagép

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?