Extreme Digital webáruház teszt Extreme Digital webáruház teszt

Hazánk legnépszerűbb webáruházát is kipróbáltuk webáruház tesztünk során. Az Extreme Digital egy kis üzletből nőtte ki magát az ország legnagyobb webáruházává, ma már nem csupán elektronikai termékeket, hanem számos mást is vásárolhatunk tőlük. Mi egy Bluetooth-on keresztül okostelefonnal vezérelhető, színváltós LED-es mécsest rendeltünk. A vásárlás után pedig visszavittük a terméket, élve 14 napos elállási jogunkkal.

RENDELÉS  

Előnyök
Az Extreme Digital webáruháza a hazai webáruházak között igen elől jár. Komolyan odafigyelnek arra, hogy megkapjuk a legfontosabb információkat és mindent megtesznek azért, hogy a számunkra megfelelő terméket és kiegészítőket válasszuk. Megtalálhatjuk az adatvédelmi nyilatkozatot, az általános szerződési feltételeket és a legtöbbször felmerülő kérdéseket is elolvashatjuk a gyakran ismételt kérdésekben.
A rendelési folyamat 6 lépcsős volt.
Miután bedobtuk a kosárba a kiválasztott terméket, egy hatlépcsős folyamat következett. Pontosan nyomon tudtuk követni, hogy éppen hol járunk. A vásárláshoz regisztrálnunk kellett, ami a folyamat része volt. Ezt megtehettük egyedi regisztrációval, de akár Facebbok, Google, vagy PayPal fiókkal is.
Végül többféle szállítási és fizetési módot is ki tudtunk választani. Tudunk fizetni utánvéttel, banki átutalással, online bankkártyás felületen, OTPay alkalmazással, PayPallal, de még e-digital ajándékkártyával is. Lehetőség van utalvánnyal is fizetni, de ezt csak akkor, ha az üzletben vesszük át a terméket. Mi az utánvétes fizetést választottuk, de korábban már online is fizettünk bankkártyával, amit akkor kell megtennünk, ha már összeállították a csomagunkat.
A megrendelésről e-mailben visszaigazolást is kapunk.

Hátrányok
Számunkra kicsit már túlzsúfolt az e-digital oldala, ami érthető, hiszen szeretnének minél több terméket értékesíteni. Bár írták, hogy a későbbiekben e-mailben és sms-ben is értesítenek, ez utóbbi nem történt meg.

SZÁLLÍTÁS 

Előnyök
Akár csak a fizetési módoknál, nagyon sok szállítási mód közül is válogathatunk. Átvehetjük a 15 szaküzlet bármelyikében, kérhetjük, hogy a futár házhoz hozza, átvehetjük FOXPOST és WEBOX csomagautomatából, de Pick Pack ponton is. A szállítási költség ingyenes volt, mivel a karácsonyi időszakban éppen ilyen akcióval kedveskedtek a vásárlóknak. Ez különben az év többi időszakában is rendszeresen előfordul.
A szállítási időt magunk állíthattuk be, megadhattuk, mikor szeretnénk átvenni a csomagot és ezt tartották is. November 15-én rendeltünk, november 18-ra kértük a kiszállítást és akkor is érkezett a csomag. Minden átvételi módnál külön jelzik, hogy mikor lehet átvenni a terméket, így könnyen kalkulálhatunk is, hogy mikor kapjuk meg hamarabb.
Az már szinte természetes, hogy a számlázási és szállítási címet külön beállíthattuk, a csomag állapotát pedig folyamatosan nyomon követhettük a honlapon.
A futár átadáskor megkérdezte, hogy felbonthatja-e a csomagot, amit engedtünk, így megbizonyosodhattunk róla, hogy nincs külső sérülés.

Hátrányok
A megérkezett termék egy e-digitalos fehér zacskóban volt, saját dobozában. Mivel egy kütyüről van szó, ez nem biztos, hogy szerencsés.

VISSZAKÜLDÉS  

Előnyök
Ha szeretnénk elállni a termékünktől, akkor az e-digital oldala megfelelően tájékoztat a lehetőségeinkről. A törvényen felül van egy 40 napos garancia programjuk, amely minden online és üzletben vásárolt termékre vonatkozik. Ha visszaviszed a terméket, akkor levásárolhatod az árát, vagy kapsz egy ajándékkártyát a termék értékével, és azt bármikor (12 hónapig) levásárolhatod náluk.
Mi a hagyományos módszert választottuk. A honlapon megkerestük az elállási nyilatkozatot, kitöltöttük és elküldtük az ügyfélszolgálati felületen keresztül. Ezután pedig bevittük az üzletbe, ahol minden további nélkül készpénzben visszakaptuk a termék árát. És ahogy figyeltük az előttünk lévőket, ők is maximális segítséget kaptak az üzletben.

Hátrányok
A csomagban nem kaptunk tájékoztatást az elállás menetéről, a kapott csomag nem volt visszazárható, hogy ugyanabban küldhessük vissza.
Az elállási nyilatkozat kitöltésekor nekünk kellet beírni a cégadatokat is (az e-digitalét), pedig egy saját fejléces formanyomtatvány töltöttünk le.
Ez elküldött elállási nyilatkozatra semmilyen választ nem kaptunk két napig, azon felül, hogy beérkezési sorrendben dolgozzák fel a leveleket, ezért választottuk azt, hogy személyesen visszük vissza a terméket. A visszavétel gondtalanul lezajlott, de az Erzsébet krt-i kis üzletben nagyon sokan voltak és emiatt 3/4 órát vártunk mire sorra kerültünk, ráadásul a visszavételt csak egy személy tudta intézni, emiatt kétszer is sorba kellett állni.

ÖSSZEFOGLALÁS 
Összesítésben jól vizsgázott az Extreme Digital. A felsorolt hátrányok egy része nyilvánvalóan a nagyságból és népszerűségből adódnak. Még pont az elviselhető kategóriába tartoznak. Éppen ezért szívesen ajánljuk az e-digitált a vásárlásra.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?