Alcor Access Q882M tablet teszt

Az Alcor új 8 hüvelykes táblagépe tökéletes útitárs a nyaraláshoz! A kellemes felhasználói élményt és a szép megjelenést ráadásul kedvező áron kapjuk.

A Q882M fantázianévre hallgató táblagép 8 colos képátmérőjével a kisebb tabletek közé tartozik. Ezen 1280x800 képpontot tud megjeleníteni, úgyhogy akár HD minőségben is nézhetünk rajta filmeket - az élményt még feldobja a sztereó hangszóró is. Igaz, a mai csúcstelefonok akár fullHD (1920x1080) felbontásra is képesek.Az eszköz megjelenése már első ránézésre tetszetős: a viszonylag vékony (9.3 mm) tablet tetőtől talpig hófehér. Ráadásul a hátlap textúrájának köszönhetően kellemes a tapintása, és nem csúszik ki a kezünkből. A három kis műanyag gomb, a két csatlakozó (audio jack és miniUSB) a gép tetején helyezkedik el - ez talán kicsit kényelmetlenebbé teszi kezelését. Ugyanitt helyezhető bele SIM kártya, ami a Q882M másik nagy előnye: a beépített WiFi modemen kívül 3G internetre is csatlakozhatunk, sőt telefonálni is lehet róla.A tableten KitKat fut, ami az Android operációs rendszer egy híján legújabb verziója. Ezt kicsit személyre szabta az Alcor, így még pofásabban mutat. Az 1,3 GHz-es, 4 magos processzor és az 1 GB RAM gondoskodik róla, hogy gördülékenyen lehessen rajta netezni vagy például videókat nézni, de ez 3D megjelenítést használó játékokhoz már nem optimális. A 8 gigás háttértáron elfér pár alkalmazás, de ha komolyabb alkalmazásokat is használunk, nem árt ezen bővíteni SD kártyával. A hátlapi kamera 5 megapixele jóindulattal is csak átlagosnak mondható, az előlapi 0,3 MP-es.

De ne feledkezzünk meg az Alcor táblagépek egyik legnagyobb előnyéről, ami nem más, mint az áruk: a Q882M forgalmazótól függően akár 36 000 Ft-ért a miénk lehet, ami ár-érték arányban nagyon is előnyös.

Erőssége:
- szép külső
- WiFi és 3G modem, SIM kártyát is kezel
- vékony és kellemes kézben tartani
- remek ár érték arány
- internetezésre, facebookozni, chatelni remek

Gyengesége:
- alacsony teljesítményű hardver
- 3D-s játékokra nem ajánljuk
- 5 MP-es és 0.3 MP-es kamerák
- kevés tárhely

globalplaza értékelése:
  3/5

Összefoglaló értékelés:
Azoknak ajánjuk ezt a táblagépet, akik utazás során gyorsan hozzá szeretnének férni leveleikhez, neteznének, facebookoznának. Gyerekeknek tökéletes, kivéve ha komoly 3D-s játékokat futtatnának, mert ezeket már nem bírja a gép. Mivel az egyik legolcsóbb a piacon, emellett szépnek mondható, jó összeszerelési minőséggel, könnyen megszerethető kis kütyü. Nem fog addig működni és olyan erősen, mint egy csúcskategóriás tablet, de jóval olcsóbb is annál.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
ALCOR

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Táblagép

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?