Dekoráció és újrahasznosítás kéz a kézben Dekoráció és újrahasznosítás kéz a kézben

Egy költözés után megmaradnak a kartondobozok, a műanyag rekeszek, egy-egy jól sikerült buli után az üres üvegek, vagy évszakváltáskor a következő szezonra már haszontalan gumiabroncsok. Mihez kezdjünk velük. Az azonnali kézenfekvő válasz talán a szelektív kuka. Azonban van ennél sokkal jobb megoldás is. Az alkotás, a két kezeddel végzett kreatív munka elképesztő jó érzéssel tölt el, ezért próbáld meg inkább felhasználni mindazt, ami felgyűlt a lakásban.

Hamupipőke etetője és a pettyes gumihinta

dekoráció-újrahasznosítás-gumiabroncs-csésze

Ha van egy repedt, törött, iváshoz már nem biztonságos csészéd és mondjuk egy lomtalanításon váratlanul felbukkanó fogasod, máris kész az ízléses, könnyen hozzáférhető madáretető. Üde színfolt lehet a kertben a szürke időkben, ami a madaraknak és neked is örömet okoz.

Gumiabroncsból egy kis festékkel és képzelőerővel az udvari akadálypályától kezdve a virágágyáson át a kerti játékig szinte bármit lehet készíteni. Személyes kedvencem a gumihinta, amivel ugyan óvatosan érdemes játszani, de mindenképpen megéri.

Színes polctartó és üvegtárolók nagymama módra

rekeszek-üvegek-diy

Egy költözés számos olyan dolgot hagyhat maga után, ami nélkülözhetelen volt abban a néhány hétben, amíg összepakoltad, majd újra kicsomagoltad az életed, utána viszont csak a helyet foglalja. Ilyenek a kartondobozok és a műanyag rekeszek. Előbbiekből - legalábbis néhányukból - könnyűszerrel tudunk várat építeni a gyerekek játékfiguráinak, míg utóbbiak dekoratív polctartóvá alakíthatóak.

A nagymama szóról a lekvár az egyik első dolog, ami eszembe jut. Sosem volt olyan, hogy ne lett volna kéznél egy kis lekvár, ha szükség volt rá, mert a nagyi minden látogatás alkalmával két-három üveggel pakolt nekünk. Ami persze azt eredményezte, hogy pár hónap után szinte úsztunk a különböző méretű befőttes üvegekben. Szinte mindből sikerült tartókat, tárolókat eszkábálnunk egy-egy helyes, olcsón beszerezhető fogantyúval vagy szépen rajzolt matricával az oldalán. Egy alkalommal kávéba áztatott papírból gyártottunk címkéket és tussal, kalligrafikusan írtuk fel rájuk a fűszerek neveét.

Szánj egy kis időt a lakásodban gyülekező, változatosan felhasználható dolgokra! Meglátod, az otthonod is szebb lesz tőlük és te is boldogabb leszel.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Kerti játék Bútor, berendezés Játék Kreatívhobbi-termékek Cikk rovatoldalak

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.