Készítsd fel kertedet az őszre! Készítsd fel kertedet az őszre!

A Praktiker segítségével most hoztunk néhány remek tippet ahhoz, hogy felkészítsd kertedet a közelgő hideg időre. 

A legfontosabb eszközökért és szerszámokért kattints ide vagy a képre.

Javítsuk fel a kert talaját!
Az évnek ez az időszaka kiváló arra, hogy komposztot dolgozzunk bele a talajba, állagát, vízelvezető képességét javítsuk. Felhasználhatjuk a saját kertünkben érlelt komposztot Ezt a munkát érdemes minden évben elvégeznünk.
Komposzttárolók, lombgyűjtő zsákok 

Tisztítsuk meg a kertet!
Meglehet, nem a legszórakoztatóbb, de igen fontos része a kertészkedésnek az őszi nagytakarítás. Tisztítsuk meg az ágyásaink  földjét, főleg a növények töve körül. Ezzel jócskán megnehezítjük a kártevők és kórokozók dolgát, amelyek ellenkező esetben tavasszal nagy eséllyel inváziószerűen ellepnék a kertet.

Takarjuk be a növényeket!
Ha szeretnénk, hogy a hidegebb időjárásra érzékeny növényeink is túléljék a telet, a tövüket takarjuk be jó vastagon egy réteg mulccsal.
Mulchok

Szerezzünk be virághagymákat!
Mindannyiunk szeretjük megcsodálni a tulipánok és nárciszok szépségét – a tavasz hírnökeit. Itt az idő, hogy megtegyük a szükséges előkészületeket színes virág pompához - választékunk igen gazdag – és ültessük el azokat késő ősszel, még a fagyok beállta előtt.
Virághagymák

Ültessünk őszi virágos növényeket!
A virágládákba, cserepekbe ültessünk krizantémot, árvácskát, díszkáposztát, amelyek akár az ősz végéig is díszíthetik a kertünket. 

Gondoskodjunk a madarakról!
Ha a nyáron nem raktunk ki eleséget a kertünkbe látogató kismadaraknak, az ősz remek alkalom arra, hogy elkezdjük az etetésüket. Az őszi hónapokban ugyanis igencsak megcsappannak és szűkössé válnak a madarak természetes táplálékforrásai.
Madáretetők

 Trágyázzuk meg a gyepet!
Ha azt szeretnénk, hogy tavasszal szép sűrű, üdezöld legyen a fű a kertünkben, most van szükség némi gyepgondozásra. Ajánlatunkban kiváló gyeptrágyáink állnak rendelkezésre, különböző kiszerelésben és formában.
Műtrágya, trágya, tőzeg

+1 tipp!
Tartsuk karban a kerti öntözőberendezéseket!
Késő ősszel valamennyi locsolótömlőből ürítsük ki a vizet, és a szórófejekkel, tömlőösszekötőkkel, -csatlakozókkal, valamint egyéb tartozékokkal együtt tároljunk a téli hónapokban védett helyen.
Locsolás, öntözés, tömlő

 

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?