Kockakuckó webáruház teszt Kockakuckó webáruház teszt

Nagyon szeretjük a Legókat, épp ezért egy Lego áruház is terítékre került webáruház tesztünkben. A Kockakuckó egy családi vállalkozásként jött létre, felismerve, hogy a plázák és játék üzlethálózatok elterjedésével ez az időttálló és nagyszerű játék egyre drágábban hozzáférhető. Alapelvük, hogy családi üzletként működnek, rugalmasan kezelnek minden kérést, igyekeznek a legritkább, vagy az akár már kifutó szetteket is beszerezni, a gyerekek körében legnépszerűbbeket pedig folyamatosan polcon tartják. Mi is rendeltünk tőlük egy Lego Creator Vízirepülőt, majd élve az elállás jogával, kipróbáltuk, hogyan kezelik a helyzetet.

RENDELÉS  3,5/5

Előnyök
A Kockakuckó kínálatában több száz Lego terméket találhatunk a bal oldali Lego menüpont alatt. Mi a Lego Creator Vízirepülőt vásároltuk meg tőlük, de előtt szétnéztünk az oldal többi részén is. Szembetűnően a felső menüpontban található az ÁSZF, amelyben érthető leírást kapunk az adatvédelemről, a vásárlás menetéről, a fizetésről és az elállásról is. De tértjünk vissza vásárláshoz. Miután betettük a kosárba a terméket, jobb oldalon rögtön látjuk is a kosár tartalmát és a pénztárhoz gombra kattintva mehetünk is fizetni. A következő oldalon adhatjuk meg a rendeléshez szükséges adatainkat, beleértve a szállítási és fizetési módot is. Láthatjuk a rendelés összegzését is, a fizetendő összeg pedig aszerint változik, hogy milyen szállítási módot választottunk ki. A rendelés gombra kattintva pedig már meg is rendeltük a terméket, vagyis nagyon gyorsan és egyszerűen tudunk vásárolni, ami mindenképpen pozitív!

Hátrányok
A fix szélességű oldal háromhasábos elrendezése miatt csak két oszlopban jelennek meg a termékek, amely így kicsit átláthatatlanná teszi, nem tudunk sok terméket egyben megnézni, böngészni.
Sajnos az ÁSZF-ben 8 munkanapos elállási időt írnak, de ugye 2014-től ez 14 napra módosult.
Jó lett volna, ha tudunk közvetlenül online fizetni a banki átutalás és utánvét mellett.

SZÁLLÍTÁS  5/5

Előnyök
Többszállítási módot is választhatunk. A terméket átvehetjük személyesen az üzletben, vagy kérhetünk kiszállítást futárszolgálattal is. Érdemes figyelni, hogy előreutalás esetén olcsóbb a házhozszállítás is. Ezentúl pedig kérhetjük PickPack pontra is a Legót.
Mondhatnánk, hogy a rendelt repülő időben megérkezett, de az közhelyes lenne, mivel már másnap megkaptuk! Alig hittünk a szemünknek. Ehhez persze közrejátszhatott az is, hogy 11:30-kor adtuk le a rendelést, de akkor is. Bámulatos!
Egy kisebb légpárnás borítékot kaptuk, ebben pedig a termék mellett ott volt a számla is.

Hátrányok
Semmilyen hátrányt nem tudunk mondani.

VISSZAKÜLDÉS  4,5/5

Előnyök
Elállási szándékunkat e-mailben jeleztük péntek este, és szombaton már kaptunk is rá választ. Ez is nagyon gyors volt. Több lehetőség közül válaszhattunk. Visszavihettük az üzletbe, vagy elküldhettük postán is, ekkor kértek számlaszámot is ahová elutalhatják a pénzt. Mi személyesen vittük el a termék az üzletbe, ahol kedvesen fogadtak bennünket és maradéktalanul visszakaptuk a pénzünket.

Hátrányok
Elállási nyilatkozatot kerestünk a honlapon, de nem találtuk, bár nem is volt rá szükség, mert egy e-mailváltás után minden további nélkül átvették a repülőt.

ÖSSZEFOGLALÁS  4,5/5
Nagyon jó szolgáltatást nyújt a Kockakuckó. Persza a weboldal megjelenésén volna mit javítani, de ettől függetlenül tényleg meglepetés volt ez számunkra, ami azt bizonyítja, hogy lehet szerethető és barátságos webáruházat létrehozni. Gratulálunk!

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
Kockakuckó Lego Áruház

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

Nincs még értékelve, légy te az első!
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Puzzle, LEGO, makett Webáruház tesztek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Kedvezményes nappali bútorok a Praktikertől.