3 app, amely segít, hogy rendszerezni tudd pénzügyeidet 3 app, amely segít, hogy rendszerezni tudd pénzügyeidet

Gyakran érzed úgy, hogy a pénz szinte kifolyik a kezeid közül, pedig igyekszel takarékoskodni? Ez bizony nem könnyű helyzet, különösen akkor, ha szeretnél hónap végén félretenni egy bizonyos összeget valamilyen különleges célra. Kutatások kimutatták, hogy azokban az esetekben, amikor felvezetjük havi kiadásainkat, egy idő után megtanuljuk sokkal tudatosabban kezelni pénzünket és ezáltal akár komoly összegeket is megtakaríthatunk.

Korábban erre a célra teljesen megfelelt egy egyszerű kockás füzet is, amelybe az aktuális kiadásokat mindig fel lehetett vezetni. A különböző bankkártyák, online- vagy készpénzes rendelések, online csekkbefizetések világában azonban egyre nehezebb kiigazodni azon, hogy mikor mekkora összeggel csappant meg a pénztárcánk tartalma.

A mobiltelefonos applikációk azonban az ilyen bonyolultabb struktúrájú fizetési rendszerekben is tökéletesen alkalmazhatóak. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogyan lehet a legtöbbet spórolni, most pedig összegyűjtöttük a 3  – szerintünk – legjobb mobilos appot, Androidra és iOS-re egyaránt, amelyek segíthetnek átlátni pénzügyeidet. Neked már csak az a dolgod, hogy kitaláld, mihez kezdesz a hónap végén megmaradt összeggel.

1. KOIN

A magyar fejlesztésű ingyenes applikáció talán az egyik legközkedveltebb kiadáskövető alkalmazás. Könnyen kezelhető felülettel rendelkezik, gyorsan meg lehet tanulni használatát. A diagramok segítségével könnyedén nyomon követhető, hogy milyen állandó kiadásaink vannak havonta, amelyekkel számolnunk kell. Előnye, hogy asztali webhelyes verziója is elérhető, így sokkal könnyebben átláthatók a legapróbb kiadások is. Az adatainkat pedig Excelbe tudjuk exportálni, így akkor is rendelkezésünkre állhatnak kiadásaink, amikor éppen nincs internetkapcsolatunk. Ráadásul aki rendelkezik Magnet Bankos számlával, annak bankkártyás költéseit is rögtön össze tudja kötni a rendszer a kiadásokkal.

 

2. Wallet

A Wallet alkalmazás felülete letisztult és egyszerűen használható. Kiadásaidat kategóriákba rendezheted, így tételeid még áttekinthetőbbé válnak. Az előre mentett sablonok segítségével egy vásárlás rögzítése csak néhány pillanat. Lehetőséged van készpénzed és bankkártya egyenleged külön részlegen való vezetésére is. Remek grafikonok és kimutatások segítenek a költségek egyszerű megjelenítésében és elemzésében, azonban néhány részletesebb statisztika elérése prémium előfizetéshez kötött. Az alkalmazás biztonságos csatornán szinkronizálható több hazai bankkal (Budapest Bank, CIB Bank, Erste NetBank, Raiffeisen Bank) is, így tranzakcióid automatikusan rögzítésre kerülnek. A Wallet elérhető Android és iOS rendszereken, sőt a webes felület segítségével böngészőben is követheted pénzügyeid.

 

3. Splitwise

A Splitwise tökéletes megoldás, ha a lakótársaiddal szeretnéd szétosztani a rezsit, vagy a szülői értekezleten megbeszélt osztálypénz-nyilvántartást szeretnéd kezelni. Ez az applikáció kifejezetten közösségi költségkövetésre készült, így akkor ajánlatos használni, ha valamilyen közös projektet, nyaralást vagy más költségeket terveztek nagyobb csoportként számon tartani. Az alkalmazás e-mail értesítéseket küld amikor egy-egy fizetési határidő a lejáratához közelít, így a csoport minden tagja folyamatosan képben lehet, hogy mikor és kinek kell utalnia a pénzt. Az applikáció iOS operációs rendszeren működik a legjobban, de ez nem jelenti azt, hogy Androidos barátaiddal nem oszthatnád meg a közös projekteket, ráadásul az adatokat automatikusan exportálja Google Docsban is.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?