5 tipp, hogy több pénzed legyen ebben az évben 5 tipp, hogy több pénzed legyen ebben az évben

1. Főzz magadra!

Talán sokszor egyszerűnek tűnik egy hosszú nap után a telefonért nyúlni és rendelni egy pizzát, vagy ebédidőben leszaladni a közeli kifőzdébe. Azonban rengeteget spórolhatsz, ha magadnak tervezed meg a heti menüt. Légy kreatív és valósítsd meg régi ötleteidet. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb szupermarket polcain már megtalálhatsz olyan hozzávalókat is elérhető áron, amelyek korábban még csak az igazán gourmet ételek hozzávalóiként voltak elképzelhetők. Ráadásul ha magadra főzöl, sokkal egészségesebb alapanyagokból is összeállíthatod a menüt!

2. Használd a közösség erejét!

Régóta vágysz egy frissítő masszázsra, netán extrém frizurát vágatnál magadnak, vagy akár elutaznál pihenni néhány napra? A közösségi vásárlásnak köszönhetően rengeteg olyan oldal létezik, ahol hihetetlen ajánlatokat és kuponokat kaparinthatsz meg. A korábban luxustevékenységnek tűnő kikapcsolódási lehetőségeket manapság bátran kipróbálhatod kedvezményes áron is.

3. Használd az internetet!

Még mindig magas a telefonszámlád? Pedig az internet nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően számos alkalmazás közül kiválaszthatod a kedvencedet, amellyel kommunikálhatsz szeretteiddel. Ráadául jóval több funkció is elérhető ezeken, mint egy egyszerű telefonhívás esetében. Messenger, Hangouts, Viber, Skypa, WhatsApp, FaceTime, Snapchat? Tapasztald ki, hogy melyik illik hozzád a legjobban és meglátod, néhány hónap után jópár ezer forinttal kevesebb lesz a telefonszámlád!

4. Hasznosíts újra!

Újrahasznosítás alatt természetesen nem csak a szelektív hulladékgyűjtést értjük – bár ez is elengedhetetlen dolog! Ha nálad is halmokban hevernek a rég nem használt, összegyűjtött dolgok, itt az ideje, hogy rendszerezd őket. Miért vennél például új dobozokat az apró kacatoknak, amikor néhány apró ötlettel egy egyszerű cipősdobozt is remek designtárggyá tudsz alakítani? Remek inspirációkat gyűjthetsz például a Pinterest oldaláról, vagy más DIY videókból.

Emellett számos olyan lehetőség is adott már, ahol saját könyveidet, ruháidat, társasjátékaidat csereberélheted. így ha ráunsz valamelyik tárgyadra, könnyen találhatsz olyat, akinek az még értékes lehet. Ha pedig nem szeretnéd elcserélni ezeket, akár könnyedén el is adhatod, vagy adományozhatod őket!

5. Keresd az akciókat!

Ugye veled is megesett már, hogy a boltok polcai között sétálva azon kaptad magad, hogy olyan dolgok kerültek a kosaradba, amelyeket később megbántál? Felmérések szerint akkor költünk a legtöbbet feleslegesen, amikor nem tervezzük meg kiadásainkat előre. Az impulzusvásárlásokról lemondani nem kis erőfeszítés eredménye, hiszen a legtöbb bevásárlóközpont is szándékosan úgy van berendezve, hogy minél nagyobb szükségét érezzük, akár felesleges dolgok megvásárlásának is. Azonban az előre tervezéssel kiküszöbölheted ezeket! A Globalplaza oldalán például mindig értesülhetsz kedvenc boltjaid akciós kínálatáról és mérlegelheted, hogy melyik termék éri meg számodra a legjobban!

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Akciók & Hírek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.