Adventi vasárnapi nyitva tartás Adventi vasárnapi nyitva tartás

Március 15-én lépett életbe az a szabályozás, miszerint az áruházláncok, üzlethálózatok és minden olyan üzlet, ahol nem a tulajdonos vagy családtagja van benn, zárva kell tartania vasárnap. Az adventi időszak azonban kivételt képez ezalól! Lássuk, mit jelent ez.

A szabályozás szerint az adventi vasárnapokon nyitva tarthatnak az üzletek, hiszen nagyon sokaknak csak ekkor van ideje a karácsonyi ünnepre vásárolni. Tehát ezeken a napokon várhatóan minden üzlet nyitva tart majd:

november 29. – első adventi vasárnap
december 6. – második adventi vasárnap (és Mikulás :)
december 13. – harmadik adventi vasárnap
december 21. – negyedik adventi vasárnap

Az szinte előre látható, hogy ezeket a vasárnapokon hatalmas tömegek lesznek a bevásárlóközpontokban, hiszen nagyon sokan az utolsó pillanatokban szerzik be az ajándékokat.

A globalplaza tippje: menj a bevásárlóközpontba már nyitásra, reggel 9 vagy 10 órára, ekkor még elkerülheted a nagy tömeget!

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.