Alcor Comet Q788L tablet teszt Alcor Comet Q788L tablet teszt

Kipróbáltuk az Alcor újabb kis 7 colos tabletét, ami meglepő teljesítményt nyújt, pláne kategóriájában!

Az Alcor korább 7 hüvelykes táblagépének, a Q781M-nek erősebb változata a Comet Q788L, ami ahhoz képest, milyen kevés változáson ment keresztül, sokkal többet nyújt. Az első, ami szembetűnik, hogy az Android újabb, 5.1-es (Lollipop) verziója fut rajta. És úgy tűnik, igaz a hír, hogy ez az oprendszer gyorsabban fut, mint elődjei: talán emiatt van, hogy nem kiemelkedően jó hardvere mellett a Comet mégis könnyedén futtat 3D alkalmazásokat, játékokat és a hétköznapi appok is gördülékenyen mennek rajta. Más magyarázatot nehéz találni az átlagosnak mondható 1 GHzes, négymagos processzort és az 1 Gb RAM-ot figyelembe véve.

Az érintőképernyőn 1024x600 képpontot jelenít meg, ami még egy lépéssel alulmúlja a HD felbontást, de ez is közrejátszik gyorsaságában. A 8 Gb belső tárhelyen jó pár komolyabb alkalmazás elfér, de szükség esetén microSD kártyával még akár 32 gigával bővíthető.



Ahogyan az Alcortól megszokhattuk, két SIM kártyának is van hely a gép belsejében (hagyományos és microSIM), úgyhogy nem csak WiFire tud csatlakozni, de beépített 4G modemjével elérhető a mobil internet is.

Ami viszont kevésbé jellemző a gyártó többi táblagépére, az az, hogy hardveres gombokkal is kezelhető, így nem kell mindig a kijelzőn keresgélni az időnként elbújó gombokat. A gép oldalán a standard bekapcsoló és hangerő gombok foglalnak helyet, a tetején pedig a fülhallgatónak a kis-jack bemenet, és a miniUSB csatlakozó adatok átviteléhez és az akkumulátor töltéséhez. Itt meg kell emelnünk az akkumulátor példás kitartását, ami jóval meghaladja az alacsonyabb árfekvésű tabletekét. A dobozban természetesen USB csatlakozó és töltő is található, amik ennél az eszköznél elegáns fehér megjelenést kaptak.



A tablet tetőtől talpig fekete, a lekerekített sarkok, és a széleknél enyhén ívelt hátlap mind letisztult eleganciát kölcsönöznek az eszköznek. A kellemes tapintású műanyag hátlap síkját csak az enyhén kitüremkedő kis objektív töri meg.

Sajnos a kamerák nem kaptak megfelelő hangsúlyt, a hátlapi csupán 2 MP-es képeket készít, az előlapi 0,3 megapixeles pedig olyan minőségben rögzít, ami még videóhívásokhoz sem kielégítő. Kár, mert a Comet Q788L ezen az egy hátrányán kívül minden területen megállja a helyét. Pláne, ha figyelembe vesszük mindössze 29 990 Ft-os árát, ami remek ár-érték arányt eredményez.

Erőssége:
- gyorsaság
- WiFi és 4G modem, SIM kártyát is kezel
- kezelhetőség
- remek ár érték arány

Gyengesége:
- 2 MP-es és 0.3 MP-es kamerák
- nem túl jó felbontás
- kevés tárhely

globalplaza értékelése:
4/5

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
ALCOR

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Táblagép

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?