Alcor Power Bank L10000 és D2600 hordozható vésztöltő teszt Alcor Power Bank L10000 és D2600 hordozható vésztöltő teszt

Kipróbáltuk az Alcor legkisebb és legnagyobb hordozható vésztöltőjét, a Power Bank D2600-at és a Power Bank L10000-et. Röviden beszámolunk róla, miért érdemel figyelmet ez a két egyszerű kis eszköz.


A két vésztöltő között már ránézésre is feltűnő a különbség: a D2600-as jóval kisebb, mint társa, viszont határozottan stílusos kialakítást kapott és élénk kék színe mondhatni divatossá teszi. De az apró mérete előnyére szolgál, mert könnyen elfér az ember zsebében, így akár menet közben is tölthetjük róla telefonunkat. Csupán 10 centiméteres hosszával és 2.5 cm-es átmérőjével nem foglal sok helyet. Ahogy a neve is mutatja, 2600 mAh-es akkumulátor van benne. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos mobiltelefont valószínűleg egyszer lehet vele 0-ról 100%-ra feltölteni. De „vész” esetén így is nagyon hasznos lehet. Az eszköz kialakítása amúgy kifejezetten egyszerű. Egy USB aljzaton keresztül tölt és egy miniUSB csatlakozón keresztül töltődik, ezen kívül csak egy kikapcsoló gomb és egy gombostű hegyével vetekedő méretű LED díszíti a kis hengert, már a kötelező márkajelzésen kívül. Ez a LED pirosan villog, amíg a vésztöltő töltődik, és kialszik, amikor a töltés véget ér. Más eszköz töltését pedig kék fénnyel jelzi.

 

Az L10000 fantázianévre hallgató vésztöltő határozottan méretesebb, de 2.5 centis vastagságával azért nem kell táska hozzá, könnyen elfér akár egy kabátzsebbe. Minden más területen viszont felülmúlja kistestvérét. Például ezt már két USB csatlakozóval látták el, úgyhogy egyszerre akár két eszközt is tölthetünk vele. Az egyik 2 amperrel tölt, a másik 1 amperrel, tehát a 2 amperessel érdemes ölteni a nagyobb eszközöket, mint például táblagépeket. Ami pedig egyszerre nagyon hasznos funkció és dizájn-elemként sem elhanyagolható: szép neonkéken világító számjegyek jelzik az eszköz oldalán, hogy hány százalékig van éppen feltöltve. Legnagyobb előnye azonban nem más, minthogy 10400 mAh-es akkumulátor van benne. Ezzel körülbelül négyszer tölthetünk föl egy átlagos mobiltelefont csutkáról 100%-ra, és még mindíg marad energia a vésztöltőben. Még hasznosabbá teszi, hogy van rajta elemlámpa is. Mindkét eszközhöz fehér USB-miniUSB kábel jár, amivel tölteni lehet róluk, illetve őket.

 

Összességében nagyon hasznos és jó megjelésű kis eszközök ezek. A D2600-at inkább a hétköznapokhoz, míg az L10000-es hordozható vésztöltőt hosszabb kirándulásokhoz, nyaralásokra tudjuk ajánlani. Egyik legnagyobb előnyüket még nem is említettük: határozottan jó árfekvésük. A D2600 már 3000 Ft körüli fogyasztói áron is kapható, az L10000 pedig 7000 Ft-tól, forgalmazó szerint. Ha pedig a két véglet között keresel töltőt, a Power Bank termékcsalád D4000 és D8000 vésztöltője lehet érdekes.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
ALCOR

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Kellékek, tokok, kiegészítők

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?